Brownies με βάση μπισκότου
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 24
Υλικά
  • για τη βάση μπισκότου
  • 220 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
  • για το brownie
  • 225 γραμ. κουβερτούρα
  • 225 γραμ. βούτυρο
  • 3 αβγά
  • 150 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
  • 75 γραμ. ζάχαρη καστανή μαλακή
  • 75 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με το μπισκότο. Σε ένα μεγάλο μπωλ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης ώστε να πάνε παντού.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις περίπου 26*38 ή με ανάλογο εμβαδό και απλώνουμε με τη σπάτουλα και στη συνέχεια με τις γροθιές μας τη ζύμη του μπισκότου ομοιόμορφα στο ταψί.
  6. Συνεχίζουμε με το brownie. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο να λιώσουν.
  7. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, ανακατεύοντας ενδιαμέσως με έναν αβγοδάρτη.
  9. Ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα του brownie πάνω από τη βάση μπισκότου στο ταψί, και απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα σιλικόνης.
  11. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 35-40 λεπτά.
  12. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  13. Κόβουμε το brownie σε 24 κομμάτια.
Σημειώσεις
Προσαρμογή συνταγής από εδώ.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/07/cookie-dough-brownies.html