Σάλτσα Romesco
Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός χρόνος
- 200 γραμ. κόκκινες πιπεριές ψημένες, από βάζο
- 8-10 τοματίνια από τσαμπί, ανάλογα με το μέγεθος
- 3 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- 50 γραμ. αμύγδαλα ωμά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι
- Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα δυνατό multi η επεξεργαστή τροφίμων.
- Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα
Αντί για τα αμύγδαλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία γεμάτη κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/06/mini-burger-patties-oven-fried-chips-romesco-sauce.html
3.5.3240