Σάλτσα Romesco
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Υλικά
  • 200 γραμ. κόκκινες πιπεριές ψημένες, από βάζο
  • 8-10 τοματίνια από τσαμπί, ανάλογα με το μέγεθος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 50 γραμ. αμύγδαλα ωμά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα δυνατό multi η επεξεργαστή τροφίμων.
  2. Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα
Σημειώσεις
Αντί για τα αμύγδαλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία γεμάτη κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/06/mini-burger-patties-oven-fried-chips-romesco-sauce.html