Μοσχαρίσια μπιφτεκάκια, πατάτες στο φούρνο σαν τηγανιτές
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • για τα μπιφτεκάκια
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο (40 +60)
  • 50 ml ξύδι balsamico
  • 60 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και στραγγισμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τις πατάτες
  • 2 κιλά πατάτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ανθός αλατιού
Εκτέλεση
  1. Για τα μπιφτέκια, σωτάρουμε το ψιλοκομμενο κρεμμύδι στα 60 ml ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Σβήνουμε με το ξύδι balsamico, σωτάρουμε για λίγο ακόμα, μέχρι να μείνει το τηγάνι χωρίς υγρά και αποσύρρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπωλ ζυμώνουμε τον κιμά, μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά, και το κρεμμύδι, που έχουμε αφήσει να κρυώσει για λίγο.
  4. Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
  5. Πλάθουμε περίπου 15-16 μικρά μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για περίπου 15 λεπτά από τη μία πλευρά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, τα γυρίζουμε, και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά από την άλλη.
  7. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια, όπως τις κάνουμε για τηγανιτές.
  8. Τις ρίχνουμε σε ένα ρηχό και μεγάλο ταψί, προσθέτουμε το λάδι, την πάπρικα και το αλάτι και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  9. Τις απλώνουμε καλά σε όλο το ταψί, να είναι όλες σε μία στρώση.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Στα 15 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο, βγάζουμε το ταψί και τις ανακατεύουμε ελαφρώς.
  11. Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια με τις πατάτες και τη σάλτσα Romesco.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/06/mini-burger-patties-oven-fried-chips-romesco-sauce.html