Τούρτα σοκολάτα με γκανάς λευκής σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 1 δόση από αυτότο κέικ
  • 50 γραμ. μαρμελάδα φράουλα
  • 600 γραμ. λευκή κουβερτούρα
  • 200 + 50 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής σε τζελ
  • χρωματιστή τρούφα για το στολισμό
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε το κεικ, που θα είναι το παντεσπάνι μας, και το ψήνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, με διάμετρο 20 εκ.
  2. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε, καλύτερα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγουμένη.
  3. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρεις δίσκους με όσο το δυνατό ίσο ύψος.
  4. Ετοιμάζουμε τη γκανάς λευκής σοκολάτας. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπωλ.
  5. Βάζουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμμάτων και τη ζεσταίνουμε για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  6. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι με αντικολλητικό πάτο τα 200 γραμ. κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά ακριβώς πριν βράσει.
  7. Περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από τα κομμάτια της λευκής κουβερτούρας, ανακινούμε λίγο το μπωλ, να καλυφθεί ολόκληρη και αφήνουμε για 1 λεπτό.
  8. Με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε προσεκτικά, με απαλές κινήσεις, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
  9. Αν θέλουμε να χρωματίσουμε την γκανάς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες από το χρώμα στη γκανάς και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  10. Σκεπάζουμε το μπωλ με ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης, φροντίζοντας ώστε να εφάπτεται η μεμβράνη στην επιφάνεια της γκανάς, και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  11. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τοποθετούμε το μπωλ στο ψυγείο, και αφήνουμε τη γκανας να κρυώσει καλά, τουλάχιστον για 2 ώρες, μπορούμε όμως να την αφήσουμε και από την προηγούμενη μέρα από αυτή που θα θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
  12. Βγάζουμε την κρύα γκανας από το ψυγείο και την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ, ή σε ένα μεγάλο μπωλ και τη χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει για 2-3 λεπτά.
  13. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την υφή μους.
  14. Τοποθετούμε σε μία επιφάνεια τον πρώτο δίσκο από το παντεσπάνι.
  15. Ρίχνουμε από πάνω το ¼ της γκανάς και απλώνουμε με μία σπάτουλα να πάει παντού.
  16. Ρίχνουμε από πάνω με ένα κουτάλι τη μισή μαρμελάδα.
  17. Τοποθετούμε από πάνω τον δεύτερο δίσκο από το παντεσπάνι.
  18. Ρίχνουμε από πάνω άλλο ¼ της γκανάς και απλώνουμε με μία σπάτουλα να πάει παντού.
  19. Ρίχνουμε από πάνω με ένα κουτάλι την υπόλοιπη μαρμελάδα.
  20. Τοποθετούμε από πάνω τον τρίτο και τελευταίο δίσκο.
  21. Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη γκανάς και την απλώνουμε με μία σπάτουλα, αυτή τη φορά όμως την απλώνουμε και στα πλαϊνά της τούρτας.
  22. Στολίζουμε την τούρτα με χρωματιστή τρούφα της αρεσκείας μας.
Recipe by Myblissfood.gr at http://www.myblissfood.gr/2019/05/brunch-1st-birthday-party.html