Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με θυμάρι και δενδρολίβανο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.000 - 1.200 γραμ.
  • 3 κιλά πατάτες
  • 3 λεμόνια
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8-10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 5-7 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε χυμό από 1 λεμόνι, το μισό ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε μία σακούλα που κλείνει με zip lock, το περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε, μαζί με μερικά κλωναράκια από το θυμάρι και το δενδρολίβανο.
  3. Κλείνουμε πολύ καλά τη σακούλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι και για όλο το βράδυ.
  4. Βγάζουμε τη σακούλα με το κοτόπουλο από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν την ώρα που θα το βάλουμε στο φούρνο.
  5. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια (ούτε πολύ μικρές, ούτε πολύ μεγάλες) και τις αραδιάζουμε στο ταψί.
  6. Τις περιχύνουμε με το χυμό από 1 λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε από πάνω ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και φυλλαράκια θυμάρι.
  7. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη σακούλα, το τοποθετούμε στο ταψί με τη ράχη προς τα πάνω, πάνω από τις πατάτες, και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα από τη σακούλα.
  8. Τοποθετούμε στην κοιλότητά του ένα ολόκληρο λεμόνι και δένουμε τα ποδαράκια μεταξύ τους με σπάγκο.
  9. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου μία ώρα - μία ώρα και ένα τέταρτο.
Recipe by Myblissfood.gr at http://www.myblissfood.gr/2019/02/herbed-roast-chicken.html