Χοιρινή τηγανιά με λάχανο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 1 κιλό κρέας χοιρινό από σπάλα ή κιλότο
  • 2 πράσα
  • 1 μικρό λάχανο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ¼ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο, το στεγνώνουμε καλά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Έχουμε ζητήσει από το χασάπη να το κόψει σε κομμάτια για τηγανιά.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες. Τα ζεματίζουμε για περίπου 3-4 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Στραγγίζουμε καλά.
  3. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το λάχανο. Το ζεματίζουμε κι αυτό για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε.
  4. Σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
  5. Προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού. Προσέχουμε να μην στριμώχνονται στην κατσαρόλα, αν δεν χωράνε, τα σωτάρουμε σε δύο δόσεις.
  6. Σωτάρουμε καλά και από όλες τις μεριές τα κομμάτια, να πάρουν χρώμα γύρω γύρω. Αν χρειαστεί στο ενδιάμεσο, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά (σε μέτρια προς δυνατή).
  7. Αφαιρούμε τα κομμάτια του χοιρινού από την κατσαρόλα και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, ελάχιστο λάδι ακόμα.
  8. Ρίχνουμε τα πράσα και σωτάρουμε για περίπου 1 λεπτό.
  9. Επαναφέρουμε το κρέας, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την πάπρικα και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
  10. Σβήνουμε με το κρασί, "ξύνοντας" λίγο τον πάτο της κατσαρόλας με την κουτάλα, αν υπάρχει λίγο καμμένο από το σωτάρισμα.
  11. Προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγη ακόμα πάπρικα και κύμινο, αν θέλουμε το άρωμά τους λίγο πιο έντονο.
  12. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, μισοσκεπάζουμε, και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20-25 λεπτά.
  13. Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει μαγειρευτεί μέχρι μέσα, αλλά είναι ακόμα τρυφερό, σβήνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
  14. Αν τυχόν δούμε ότι στα 20 λεπτά έχει βγάλει αρκετά υγρά, αφήνουμε να μαγειρευτεί τα τελευταία λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
Σημειώσεις
Το ζεμάτισμα των πράσων και του λάχανου μπορεί να γίνει και την προηγούμενη ημέρα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/11/cabbage-pork.html