Τα πιο εύκολα ρολά κανέλας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 16
Υλικά
  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας ψυγείου
  • 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή demerara
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • για το γλάσο
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη της πίτσας.
  2. Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  3. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα δύο είδη ζάχαρης και την κανέλα.
  4. Πασπαλίζουμε το μείγμα ζάχαρης-κανέλας πάνω στο λιωμένο βούτυρο.
  5. Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να κολλήσει το μείγμα κανέλας-ζάχαρης.
  6. Κόβουμε 16 ίσες λωρίδες.
  7. Αν θέλουμε να φτιάξουμε ρολάκια, πιάνουμε την άκρη που ενώθηκαν οι δύο πλευρές και τυλίγουμε προς τα μέσα.
  8. Αν θέλουμε να φτιάξουμε στριφτά μπαστουνάκια, πιάνουμε τις δύο άκρες και στρίβουμε.
  9. Τοποθετούμε τα ρολάκια ή τα μπαστουνάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Προσέχουμε να μην τα κάψουμε.
  11. Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Recipe by Myblissfood.gr at http://www.myblissfood.gr/2018/11/easy-cinnamon-rolls.html