Τα πιο εύκολα ρολά κανέλας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 16
- 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη πίτσας ψυγείου
- 50 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 3 κ.σ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή demerara
- 2 κ.γ. κανέλα
- για το γλάσο
- 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη της πίτσας.
- Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε τα δύο είδη ζάχαρης και την κανέλα.
- Πασπαλίζουμε το μείγμα ζάχαρης-κανέλας πάνω στο λιωμένο βούτυρο.
- Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση κατά μήκος και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να κολλήσει το μείγμα κανέλας-ζάχαρης.
- Κόβουμε 16 ίσες λωρίδες.
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε ρολάκια, πιάνουμε την άκρη που ενώθηκαν οι δύο πλευρές και τυλίγουμε προς τα μέσα.
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε στριφτά μπαστουνάκια, πιάνουμε τις δύο άκρες και στρίβουμε.
- Τοποθετούμε τα ρολάκια ή τα μπαστουνάκια σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά. Προσέχουμε να μην τα κάψουμε.
- Για το γλάσο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/11/easy-cinnamon-rolls.html
3.5.3240