Ποικιλία λουκάνικων, με συνοδευτικά ντιπ τυριών, πατάτες και πιπεριές
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 5
Υλικά
  • 500 γραμ. λουκάνικο βουβαλίσιο
  • 5 λουκάνικα μοσχαρίσια
  • 5 λουκάνικα τζουμαγιας
  • 6-7 μικρές πολύχρωμες πιπεριές (ή 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές)
  • 200 γραμ. γαλοτύρι
  • 1 κ.γ. μείγμα μεσογειακών μυρωδικών (ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, μαντζουράνα, φασκόμηλο)
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 200 ml σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 5 φέτες ψωμί
  • μουστάρδες της αρεσκείας μας
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με τα λουκάνικα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και βάζουμε επάνω το βουβαλίσιο και τα μοσχαρίσια λουκάνικα.
  2. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου (στους 200), το οποίο έχουμε προθερμάνει, για περίπου 20 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, βάζουμε ένα σχαροτήγανο (ή απλό τηγάνι, αν δεν έχουμε) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  4. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε σε μια άκρη τις πιπεριές, και στην άλλη τα λουκάνικα τζουμαγιάς.
  5. Ψήνουμε τις πιπεριές για περίπου 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, και τα λουκάνικα για περίπου 10-15 λεπτά στο σύνολο, γυρίζοντάς τα συχνά.
  6. Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από το τηγάνι, και στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το καθαρίσουμε, ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού, τις οποίες, αν θέλουμε, λαδώνουμε, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  7. Προετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια, μεγάθους περίπου 2 εκ.
  8. Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν σε κρύο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, τις αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  9. Ετοιμάζουμε το ντιπ με το γαλοτύρι. Βάζουμε το γαλοτύρι σε ένα μπωλ, ρίχνουμε το μείγμα μεσογειακών μυρωδικών και ανακατεύουμε.
  10. Βάζουμε το ντιπ στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
  11. Ετοιμάζουμε το ζεστό ντιπ μετσοβόνε (βλ. συνταγή παρακάτω).
  12. Τελευταίες τηγανίζουμε τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το σπορέλαιο να κάψει.
  13. Τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες λίγες. Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  14. Τις αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγη ρίγανη.
  15. Στήνουμε το πλατώ μας τοποθετώντας τα 3 είδη λουκάνικα, τα 2 ντιπ τυριών, τις πιπεριές, το ψωμί, τις πατάτες, 2-3 μουστάρδες τις αρεσκείας μας, και λίγες φέτες λεμόνι.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/10/sausage-platter.html