Παγωτό Black Forest
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 500 γραμ. παγωτό κρέμα (ή μία δόση από αυτή τη συνταγή)
  • 300 γραμ. κεράσια
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 75 γραμ. κουβερτούρα
  • 5-6 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με κρέμα βανίλιας. τριμμένα
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε τα κεράσια, βγάζοντας τα κουκούτσια και κόβοντάς τα στη μέση.
  2. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.
  3. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, και, όταν είναι έτοιμα, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  4. Ετοιμάζουμε μία ganache σοκολάτας. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ.
  5. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να ζεσταθεί. Αμέσως πριν αρχίσει να βράζει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
  6. Αφήνουμε για ένα λεπτό την κρέμα με την κουβερτούρα στο μπωλ και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα, και αφήνουμε τη ganache να κρυώσει τελείως.
  7. Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμο παγωτό, το αφήνουμε να μαλακώσει αρκετά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με τα κεράσια και με τα τριμμένα μπισκότα.
  8. Αν φτιάξουμε δικό μας παγωτό στην παγωτομηχανή, προσθέτουμε τα κεράσια και τα τριμμένα μπισκότα στα τελευταία 3 λεπτά που γυρνάει το παγωτό.
  9. Αδειάζουμε το παγωτό στο σκεύος που θα το αποθηκεύσουμε, και περιχύνουμε με τη ganache, δημιουργώντας κυματισμούς (όπως κάνουμε στο κέικ μαρμπρέ).
  10. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Σημειώσεις
Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/06/black-forest-ice-cream.html