Ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα, μανιτάρια porcini και κόκκινο κρασί
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 1 πακέτο ζυμαρικά (χρησιμοποίησα πένες)
  • 5 φέτες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 10 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
  • 20 γραμ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini ή βολήτες
  • 300 ml ξηρό κόκκινο κρασί
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Ταυτόχρονα, σε μία άλλη κατσαρόλα, ή βαθύ τηγάνι, με αντικολλητικό πάτο, σωτάρουμε το μπέικον, μέχρι να βγάλει το λίπος του.
  3. Σε αυτό το λίπος προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ολόκληρες σκελίδες του σκόρδου, τις οποίες θα αφαιρέσουμε στο τέλος.
  4. Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τα μανιτάρια.
  5. Στη συνέχεια, και αφού δούμε ότι όλα τα υλικά έχουν μαλακώσει και δεν έχουν μείνει υγρά στο σκεύος, προσθέτουμε το κρασί.
  6. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί.
  7. Προσθέτουμε το βούτυρο, στραγγίζουμε τις πένες και τις μεταφέρουμε στο σκεύος με τη «σάλτσα».
  8. Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2013/10/red-wine-porcini-sundried-tomatoes-pasta.html