Ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα, μανιτάρια porcini και κόκκινο κρασί
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 4
- 1 πακέτο ζυμαρικά (χρησιμοποίησα πένες)
- 5 φέτες μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- 10 λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες
- 20 γραμ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini ή βολήτες
- 300 ml ξηρό κόκκινο κρασί
- 50 γραμ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- παρμεζάνα για το σερβίρισμα
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Ταυτόχρονα, σε μία άλλη κατσαρόλα, ή βαθύ τηγάνι, με αντικολλητικό πάτο, σωτάρουμε το μπέικον, μέχρι να βγάλει το λίπος του.
- Σε αυτό το λίπος προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ολόκληρες σκελίδες του σκόρδου, τις οποίες θα αφαιρέσουμε στο τέλος.
- Μόλις το κρεμμύδι γίνει διάφανο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τα μανιτάρια.
- Στη συνέχεια, και αφού δούμε ότι όλα τα υλικά έχουν μαλακώσει και δεν έχουν μείνει υγρά στο σκεύος, προσθέτουμε το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, στραγγίζουμε τις πένες και τις μεταφέρουμε στο σκεύος με τη «σάλτσα».
- Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2013/10/red-wine-porcini-sundried-tomatoes-pasta.html
3.5.3208