Μπισκότα σοκολάτας χωρίς αλεύρι (με 3 υλικά)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 18
Υλικά
  • 350 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γραμ. κακάο
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τη ζάχαρη και το κακάο.
  2. Προσθέτουμε τα ασπράδια (χωρίς να τα έχουμε χτυπήσει) και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας, εφόσον το επιθυμούμε, και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά του φούρνου.
  5. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά (9 στο καθένα για μεγάλα μπισκότα σαν τα δικά μου).
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για 10-12 λεπτά (αν επιλέξουμε να φτιάξουμε μικρότερα μπισκότα ελέγχουμε το φούρνο και τα βγάζουμε 3-4 λεπτά νωρίτερα).
  7. Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά (τουλάχιστον για μισή ώρα) πριν τα βγάλουμε από το ταψί.
  8. Τα ξεκολλάμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα γιατί σπάζουν εύκολα.
  9. Αποθηκεύουμε τα μπισκότα σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς για περίπου μία εβδομάδα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/05/no-flour-chocolate-cookies.html