Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο.
Ανάβουμε τη φωτιά στο τέρμα, ανακατεύουμε και, μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή και αφήνουμε να σιγοβράζει, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να έχει την υφή πηκτής μαρμελάδας.
Σε περίπτωση που δεν τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως ή για όση ποσότητα δεν χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε το μείγμα ζεστό σε αποστειρωμένο βάζο, το οποίο κλείνουμε ερμητικά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως ώστε να το αποθηκεύσουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσουμε αποστειρωμένα βάζα, το chutney διατηρείται στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο βάζο για περίπου 10 μέρες.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/05/cheesy-meatballs-tomato-chutney.html