Κεφτεδάκια γεμιστά με καπνιστό τυρί
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • για τα κεφτεδάκια
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μοσχαρίσιος-μισός χοιρινός
  • 2 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) μόνο την ψίχα, μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά
  • 1 αβγό
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • ¼ κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 3 κ.σ. λάδι
  • ½ σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 3 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • ¼ τυρί μετσόβου καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε ζυμώνοντας με τα χέρια όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ.
  3. Αφήνουμε το μπωλ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα, για να ανακατευτούν τα αρώματα.
  4. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, και πλάθουμε μπαλάκια (μεγέθους μπάλας του πινγκ πονγκ), γεμίζοντάς τα με ένα κυβάκι τυρί το καθένα.
  5. Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου (το οποίο έχουμε προθερμάνει) στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Ενδιαμέσως τα βγάζουμε και τα γυρίζουμε πλευρά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/05/cheesy-meatballs-tomato-chutney.html