Κεφτεδάκια γεμιστά με καπνιστό τυρί
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 20
- για τα κεφτεδάκια
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μοσχαρίσιος-μισός χοιρινός
- 2 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) μόνο την ψίχα, μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά
- 1 αβγό
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- ¼ κ.γ. baking powder
- 1 κ.σ. ξύδι
- 3 κ.σ. λάδι
- ½ σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 3 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη
- αλάτι πιπέρι
- ¼ τυρί μετσόβου καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια
- Ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τα κεφτεδάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε ζυμώνοντας με τα χέρια όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ.
- Αφήνουμε το μπωλ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα, για να ανακατευτούν τα αρώματα.
- Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, και πλάθουμε μπαλάκια (μεγέθους μπάλας του πινγκ πονγκ), γεμίζοντάς τα με ένα κυβάκι τυρί το καθένα.
- Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου (το οποίο έχουμε προθερμάνει) στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Ενδιαμέσως τα βγάζουμε και τα γυρίζουμε πλευρά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/05/cheesy-meatballs-tomato-chutney.html
3.5.3240