Chutney με μήλα, cranberries και σταφίδες
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Υλικά
  • 700 γραμ. ξινόμηλα (περίπου 6-7 μεγάλα μήλα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 150 γραμ. αποξηραμένα cranberries
  • 100 γραμ. σταφίδες
  • 350 ml λευκό ξίδι
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ. γ. κουρκουμά
  • 1 κ. γ. κύμινο
  • 1 κ. γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. γ. αλάτι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια περίπου 1 κ.εκ.
  2. Ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κατσαρόλα, κατά προτίμηση με αντικολλητικό πάτο.
  3. Ανάβουμε την εστία σε δυνατή φωτιά, και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρεύεται, προσέχοντας να ανακατεύουμε συχνά.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσουν τελείως τα μήλα και να έχει την υφή μιας αρκετά πηκτής μαρμελάδας (περίπου 45-50 λεπτά).
  5. Βάζουμε το μείγμα ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε ερμητικά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως ώστε να τα αποθηκεύσουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2013/12/apple-raisins-cranberries-chutney.html