Μεξικάνικη σούπα με κιμά
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 6
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
- 2 κ.γ. taco seasoning (μείγμα μεξικάνικων μπαχαρικών)*
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 200 γραμ. φασόλια κόκκινα (κονσέρβας)
- 200 γραμ καλαμπόκι
- 250 γραμ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 λίτρο ζωμό βοδινού
- 100 γραμ. τυρί κρέμα
- 150 γραμ. τυρί cheddar τριμμένο
- για το σερβίρισμα
- πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
- τυρί cheddar τριμμένο
- ταμπάσκο
- γιαούρτι στραγγιστό
- φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- τσιπς τορτίγιας
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τον κιμά, μέχρι να καβουρδιστεί καλά (να αλλάξει χρώμα).
- Στο μεταξύ τρίβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο multi.
- Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και την πιπεριά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν.
- Προσθέτουμε και το τριμμένο σκόρδο και το σωτάρουμε για λίγο, προσέχοντας να μην καεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και τον ζωμό βοδινού, και, μόλις πάρει ξανά μία βράση, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 15-20 λεπτά.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το cheddar.
- Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή η σούπα.
- Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο όποιο από τα συνοδευτικά μας αρέσει.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/02/taco-soup.html
3.5.3208