Μεξικάνικη σούπα με κιμά
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 σκελ. σκόρδο τριμμένο
  • 2 κ.γ. taco seasoning (μείγμα μεξικάνικων μπαχαρικών)*
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 200 γραμ. φασόλια κόκκινα (κονσέρβας)
  • 200 γραμ καλαμπόκι
  • 250 γραμ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινού
  • 100 γραμ. τυρί κρέμα
  • 150 γραμ. τυρί cheddar τριμμένο
  • για το σερβίρισμα
  • πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
  • τυρί cheddar τριμμένο
  • ταμπάσκο
  • γιαούρτι στραγγιστό
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • τσιπς τορτίγιας
Εκτέλεση
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε τον κιμά, μέχρι να καβουρδιστεί καλά (να αλλάξει χρώμα).
  2. Στο μεταξύ τρίβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά στο multi.
  3. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και την πιπεριά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να σωταριστούν.
  4. Προσθέτουμε και το τριμμένο σκόρδο και το σωτάρουμε για λίγο, προσέχοντας να μην καεί.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε τα φασόλια, το καλαμπόκι, τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
  8. Προσθέτουμε και τον ζωμό βοδινού, και, μόλις πάρει ξανά μία βράση, χαμηλώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για 15-20 λεπτά.
  9. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το cheddar.
  10. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστή η σούπα.
  11. Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο όποιο από τα συνοδευτικά μας αρέσει.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/02/taco-soup.html