Spaghetti all' Amatriciana
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 5
Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο ή 1 κ.γ. πολτός σκόρδου
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κονκασέ
  • αλάτι
  • 70 γραμ. τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένα + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 500 γραμ. ζυμαρικά σπαγγέτι
Εκτέλεση
  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αντικολλητικό πάτο ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ρίχνουμε το μπέικον και το σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Το αφαιρούμε και το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ, αφήνοντας στην κατσαρόλα όσο περισσότερο από το λίπος του μπορούμε.
  4. Στο λίπος που έμεινε στην κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1-2 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ και το μπούκοβο και σωτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά.
  7. Επαναφέρουμε το μπέικον στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κονκασέ, λίγο νεράκι (χρησιμοποιούμε την κονσέρβα του κονκασέ, την οποία γεμίζουμε μέχρι τη μέση), αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει για περίπου 15 λεπτά.
  8. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο ή την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη.
  9. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους.
  10. Όταν είναι έτοιμα, δεν τα στραγγίζουμε, αλλά τα μεταφέρουμε με μία πιρούνα ή τσιμπίδα στη σάλτσα, μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν.
  11. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
  12. Σερβίρουμε αμέσως με μπόλικο τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/01/spaghetti-all-amatriciana.html