Brownies με σοκολάτα και μέντα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. κουβερτούρα
  • 125 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 85 γραμ. μαλακή καστανη ζάχαρη (light brown sugar)
  • 4 αβγά
  • 1 + ½ κ.γ. εκχύλισμα μέντας
  • 200 γραμ. αλεύρι
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι με αντικολλητικό πάτο λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  2. Μόλις λιώσουν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη λευκή και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
  4. Ρίχνουμε το 1 κ.γ. εκχύλισμα μέντας και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψάκι 20x20 εκατ. και το στρώνουμε με λαδόκολλα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-25 λεπτά.
  7. Όταν ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε τα brownies σε τρίγωνα κομμάτια, ώστε να θυμίζουν χριστουγεννιάτικα δέντρα.
  8. Ετοιμάζουμε ένα γλάσο με την άχνη ζάχαρη, το ½ κ.γ. εκχύλισμα μέντας και περίπου 2 κ.γ. χλιαρό νερό. Προσθέτουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα γλάσο αρκετά ρευστό, ώστε να απλώνεται, αλλά και αρκετά σφιχτό, ώστε να μένει σταθερό.
  9. Βάζουμε το γλάσο σε μια σακούλα κορνέ ή σε ένα σακουλάκι zip lock και κόβουμε μία πολύ μικρή τρύπα στην άκρη.
  10. Απλώνουμε το γλάσο με κινήσεις ζιγκ-ζαγκ στα δεντράκια και στολίζουμε με χριστουγεννιάτικα κας-κας και τρουφίτσες.
  11. Βάζουμε στο κάτω μέρος από κάθε δεντράκι ένα κομματάκι από χάρτινο καλαμάκι ή ένα κομμάτι candy cane ή ένα ξυλάκι παγωτού.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/12/chocolate-mint-brownies.html