Σοκολατάκια με λευκή σοκολάτα, cranberries και φυστίκια Αιγίνης
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 350 γραμ. λευκή κουβερτούρα
  • 75 γραμ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
  • 75 γραμ. cranberries αποξηραμένα
  • 100 γραμ. φυστίκια Αιγίνης
  • 100 γραμ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος, ίσα ίσα μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε στην άκρη να έρθε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και την αφήνουμε να έρθε επίσης σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα του βούτυρου στην σοκολάτα, προσθέτουμε και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε καλά.
  4. Ψιλοκόβουμε τα cranberries και καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φυστίκια, τα προσθέτουμε όλα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  5. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπαλάκια.
  7. Τυλίγουμε τα σοκολατάκια με άχνη ζάχαρη, και τινάζουμε με τα χέρια μας την περιττή ποσότητα άχνης.
  8. Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς σε δροσερό περιβάλλον.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/12/white-chocolate-cranberry-pistachio-truffles.html