Κέικ με μήλα και σταφίδες
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 15
Υλικά
  • 3 μέτρια μήλα
  • 100 γραμ. σταφίδες
  • 200 γραμ. ζάχαρη καστανή μαλακή (light brown sugar)
  • 50 ml λικέρ limoncelo
  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 6 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
  • 3 αβγά
  • 2 κ.γ. pumpkin spice (ή μείγμα από κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, τζίντζερ)
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε την προετοιμασία το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα που θέλουμε να φτιάξουμε το κέικ.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια, και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
  3. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη και το λικέρ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  4. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το σκεύος στο ψυγείο όλο το βράδυ.
  5. Την επόμενη μέρα προσθέτουμε στα μήλα και τα υπόλοιπα υλικά, το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε λαδώσει καλά.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 50 λεπτά.
  8. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και όταν το βγάλουμε η λάμα του βγαίνει καθαρή.
  9. Περιμένουμε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/11/apple-and-raisins-pound-cake.html