Κέικ με αμύγδαλα και αχλάδια (χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη)
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 10
- 3 αβγά
- 3 αχλάδια
- 100 ml μέλι
- 50 ml ελαιόλαδο
- ½ εκχύλισμα αμυγδάλου
- 225 γραμ. αμύγδαλα λευκά ωμά τριμμένα (ή αλεύρι αμυγδάλου)
- 1 κ.σ. baking powder
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. κανέλλα
- ½ κ.γ. αλάτι
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη.
- Προσθέτουμε στους κρόκους το μέλι, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τα αχλάδια και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, το baking powder, τη σόδα, την κανέλλα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα.
- Λαδώνουμε ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα του κέικ 23 εκ. και απλώνουμε και λαδόκολλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.
- Ελέγχουμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/10/pear-almond-cake-gluten-free.html
3.5.3208