Κέικ με αμύγδαλα και αχλάδια (χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 10
Υλικά
  • 3 αβγά
  • 3 αχλάδια
  • 100 ml μέλι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • ½ εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 225 γραμ. αμύγδαλα λευκά ωμά τριμμένα (ή αλεύρι αμυγδάλου)
  • 1 κ.σ. baking powder
  • ½ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
  1. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη.
  3. Προσθέτουμε στους κρόκους το μέλι, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τα αχλάδια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, το baking powder, τη σόδα, την κανέλλα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα.
  6. Λαδώνουμε ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα του κέικ 23 εκ. και απλώνουμε και λαδόκολλα.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.
  9. Ελέγχουμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/10/pear-almond-cake-gluten-free.html