Tούρτα σοκολάτα πειρατικό καράβι
 
 
Συντάκτης:
Υλικά
  • για το παντεσπάνι ετοιμάζουμε 3 δόσεις από αυτό*
  • για τη βουτυρόκρεμα
  • 500 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 5 κ.σ. κακάο
  • 700 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 570 γραμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • πουράκια, maltesers, m&m's για στόλισμα.
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι σε μακρόστενες φόρμες. Η κάθε δόση βγάζει από 2 φόρμες, επομένως θα φτιάξουμε 6 φόρμες. Θα χρειαστούμε περίπου 2,5 δόσεις, οπότε, αν δεν θέλουμε να κάνουμε την τελευταία δόση μισή, μπορούμε να τυλίξουμε το ένα κέικ με διάφανη μεμράνη και να το βάλουμε στην κατάψυξη.
  2. Για τη βουτυρόκρεμα λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
  3. Ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα το κακάο λίγο λίγο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο, μέχρι να γίνει αρκετά κρεμώδες και αφράτο. Σταματάμε κάθε λίγο το χτύπημα και καθαρίζουμε με μία σπάτουλα τα τοιχώματα του μπωλ.
  5. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  6. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 2 λεπτά. Ξανακαθαρίζουμε τα τοιχώματα.
  7. Προσθέτουμε λίγη λίγη την άχνη ζάχαρη, σταματώντας το χτύπημα πού και πού για να ξανακαθαρίσουμε τα τοιχώματα.
  8. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία απαλή, αφράτη κρέμα.
  9. Αν δεν την χρησιμοποιήσουμε αμέσως την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη καλά. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε την αφήνουμε αρκετή ώρα έξω από το ψυγείο για να ξαναμαλακώσει, ενώ μπορούμε να την ξαναχτυπήσουμε για λίγο στο μίξερ.
  10. Για τη συναρμολόγηση
  11. Κόβουμε στη μέση (εγκάρσια) 3 από τα παντεσπάνια.
  12. Ενώνουμε παράλληλα τα 2 κάτω μέρη, έτσι ώστε να έχουμε μία ορθογώνια βάση.
  13. Το τρίτο κάτω μέρος το τοποθετούμε κάθετα στα άλλα δύο, και το κόβουμε εκεί που τελειώνει η μικρή πλευρά (ουσιαστικά μεγαλώνουμε το μήκος του ορθογώνιου).
  14. Φτιάχνουμε την πλώρη του πλοίου κόβοντας το πρόσθετο κομμάτι τρίγωνο.
  15. Κάνουμε τα παραπάνω 2 βήματα ξανά, για τα πάνω μέρη από το παντεσπάνι.
  16. Άπλώνουμε το ⅕ περίπου της βουτυρόκρεμας πάνω στην επιφάνεια που δημιουργήσαμε.
  17. Τοποθετούμε από πάνω με τον ίδιο τρόπο όπως στη βάση, τα δύο πάνω μέρη από το παντεσπάνι, καθώς και το τρίγωνο.
  18. Απλώνουμε μία πολύ λεπτή στρώση κρέμας από πάνω.
  19. Στην πλώρη και στην πρύμνη του πλοίου θα τοποθετήσουμε ακόμη δύο στρώσεις παντεσπάνι, με κρέμα ενδιάμεσα.
  20. Ξανακόβουμε από ένα παντεσπάνι δύο ίδια με τα προηγούμενα τρίγωνα (πάνω-κάτω) και τοποθετούμε το κάτω μέρος στην πλώρη, πάνω από τα προηγούμενα.
  21. Κόβουμε άλλο ένα κομμάτι παντεπάνι, αυτή τη φορά κατά μήκος (έχουμε έτσι δύο πολύ μακρόστενα κομμάτια).
  22. Κόβουμε το ένα μακρόστενο κομμάτι έτσι ώστε το μήκος του θα είναι ίσο με το πλάτος του πλοίου.
  23. Το κόβουμε εγκάρσια και τοποθετούμε το κάτω μέρος του δίπλα στο τρίγωνο που βάλαμε πριν.
  24. Απλώνουμε λίγη κρέμα και τοποθετούμε τα αντίστοιχα δύο κομμάτια από πάνω.
  25. Για την πρύμνη κόβουμε άλλο ένα παντεσπάνι έτσι ώστε το μήκος του να είναι ίσο με το πλάτος του πλοίου.
  26. Το κόβουμε κι αυτό εγκάρσια και τοποθετούμε το κάτω μέρος κάθετα, στην πρύμνη του πλοίου.
  27. Απλώνουμε από πάνω κρέμα και τοποθετούμε το πάνω μέρος από πάνω.
  28. Απλώνουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια του πλοίου, προσέχοντας τις γωνίες.
  29. Με ένα πιρούνι ή ειδικό εξάρτημα- σπάτουλα με δοντάκια, κάνουμε γραμμές σε όλα τα πλαινά, αλλά και στην πάνω μεριά του πλοίου, ώστε να δημιουργήσουμε το εφέ του ξύλου.
  30. Τοποθετούμε πουράκια για κάγκελα και κανόνια, maltesers για βόμβες, m&m's για φινιστρίνια, και ότι άλλο διαθέτουμε για πανί, σημαία, τιμόνι.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/10/pirate-party-pirate-ship-cake.html