Lemon curd - Κρέμα (άλειμμα) λεμονιού
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Υλικά
  • 4 αβγά
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 200 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 150 γραμ. βούτυρο ανάλατο
Εκτέλεση
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει.
  2. Παίρνουμε ένα μεγάλο μεταλλικό μπωλ, το οποίο θα μπορούμε να στερεώσουμε επάνω στην κατσαρόλα χωρίς να εφάπτεται ο πάτος του με το νερό που βράζει.
  3. Μέσα σ’ αυτό το μπωλ (πριν το βάλουμε πάνω στην κατσαρόλα) ρίχνουμε τα αβγά και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα.
  5. Ρίχνουμε και το βούτυρο κομμένο σε κύβους και μεταφέρουμε τώρα το μπωλ επάνω στην κατσαρόλα, της οποίας το νερό πρέπει τώρα να σιγοβράζει σε σταθερή θερμοκρασία.
  6. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει το βούτυρο, και συνεχίζουμε για περίπου 5-10 λεπτά (ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού, εμένα μου πήρε περίπου 7 λεπτά), έως ότου πήξει ελαφρώς η κρέμα, όχι πάρα πολύ, γιατί θα συνεχίσει να πήζει και μέχρι να κρυώσει.
  7. Αν δεν το καταναλώσουμε αμέσως, μπορούμε σ’ αυτό το στάδιο, όπως είναι ζεστό, να το βάλουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2014/03/lemon-curd.html