Ζυμαρικά με σάλτσα ντομάτας, μελιτζάνες και ρικότα - Pasta alla Norma
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 4 μέτριες μελιτζάνες
  • 200 και 150 ml ελαιόλαδο
  • 4-5 μεγάλες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 5-6 φύλλα από φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 250 γραμ. ρικότα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο (500 γραμ.) ζυμαρικά
  • παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο (τα 200 ml) σε ένα τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.
  3. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν καλά.
  4. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, για το μισό περίπου χρόνο από όσο γράφει η συσκευασία τους.
  5. Ετοιμάζουμε παράλληλα τη σάλτσα. Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Δεν μας πειράζει να μείνουν και ολόκληρα κομμάτια, το προτιμάμε κιόλας.
  6. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις ντομάτες, μαζί με τον πελτέ, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να βράζουν.
  8. Μόλις μελώσει η σάλτσα, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τη ρικότα και ανακατεύουμε.
  9. Προσθέτουμε τα μισοβρασμένα ζυμαρικά και λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  10. Η σάλτσα μας θα πρέπει να είναι αρκετή ώστε να ολοκληρωθεί το βράσιμο των ζυμαρικών. Αν μας φανεί λίγη προσθέτουμε κι άλλο νεράκι από την κατσαρόλα όπου έβραζαν.
  11. Συνεχίζουμε για τον υπόλοιπο χρόνο που χρειάζονται τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου τους, και όταν τελειώσουν, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αποσύρουμε.
  12. Σερβίρουμε με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/09/pasta-norma.html