Κορμός λευκής σοκολάτας με λεμόνι και κεράσι
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 550 γραμ. λευκή κουβερτούρα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 ml χυμός κεράσι ή βύσσινο
  • 50 ml λικέρ limoncello
  • 150 γραμ. μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ ή γεμιστά με λεμόνι
  • 100 γραμ. κεράσια κομμένα και χωρίς το κουκούτσι
  • λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
  1. Σε μπαιν μαρί ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο με την λευκή κουβερτούρα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα, το λικέρ, το χυμό και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
  3. Σπάζουμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα κεράσια και ανακατεύουμε.
  4. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε μία μακρόστενη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  5. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 5 ώρες, ή καλύτερα όλο το βράδυ.
  6. Μπορούμε να το βάλουμε και στην κατάψυξη για να παγώσει καλύτερα και να θυμίζει semifreddo.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε μια μακρόστενη πιατέλα και γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια και, αν επιθυμούμε, με σταγόνες σοκολάτας.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/07/aspasias-baby-shower.html