Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα, πιπεριές, ελιές και ξινομυζήθρα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 6
- 250 γραμ. κινόα
- 2 πιπεριές φλωρίνης από βάζο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
- 100 γραμ. ελιές σε φέτες
- 200 γραμ. ξινομυζήθρα τριμμένη
- 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
- Ξεπλένουμε καλά την κινόα και τη σιγοβράζουμε με μισό λίτρο νερό, μέχρι να το απορροφήσει όλο και να φουσκώσει αρκετά.
- Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το dressing.
- Βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το δυόσμο, θρυμματίζουμε την ξινομηζύθρα με ένα πιρούνι, και τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπωλ.
- Προσθέτουμε τις ελιές, την κινόα και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπωλ ή τάπερ με καπάκι που κλείνει καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/06/summer-quinoa-salad.html
3.5.3208