Tips:
- Το τριμμένο μήλο το βάζουμε γιατί έχει πηκτίνη και θα βοηθήσει στη σύσταση της μαρμελάδας, δεν το καταλαβαίνουμε στη γεύση. Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κουκούτσια και φλούδες από μήλο μέσα σε ένα τουλπάνι.
- Τον αφρό που θα αφαιρέσετε, μην τον πετάξετε κατευθείαν! Σουρώστε τον σε πολύ πολύ ψιλό σουρωτήρι και θα έχετε ένα τέλειο σιρόπι για παγωτά ή ποτά. Ό,τι μείνει στο σουρωτήρι, αυτό πετάξτε το.
- Το λεμόνι το βάζουμε για να μη ζαχαρώσει η μαρμελάδα.
- Την ποσότητα της βανίλιας μη τη φοβηθείτε, είναι πολλές οι φράουλες, και επίσης θέλουμε η γεύση της να είναι εμφανής.