Νηστίσιμο κέικ μαρμπρέ
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 18
Υλικά
  • 540 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γραμ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 475 ml νερό ζεστό
  • 125 ml αραβοσιτέλαιο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 35 γραμ. κακάο
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από το κακάο, δηλ. το αλεύρι, τη ζάχαρι, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο, μικρότερο, ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά, δηλ. το νερό, το λάδι, το ξύδι και τη βανίλια.
  3. Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη ή το μίξερ.
  4. Λαδώνουμε καλά μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα.
  5. Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα του κακάο στη φόρμα σε διάφορα σημεία, μέχρι να το ρίξουμε όλο και , με ένα μυτερό μαχαίρι ανακατεύουμε απαλά τα δύο μείγματα, δημιουργώντας κύματα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 40-45 λεπτά.
  8. Το κέικ είναι έτοιμο όταν εισάγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και η λάμα του βγαίνει καθαρή.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/04/lenten-marbled-cake.html