Muffins με σοκολάτα, μπανάνα και γιαούρτι
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 130 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. (15 γραμ.) κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 40 γραμ. κακάο
  • 200 γραμ. κουβερτούρα σε σταγόνες ή κομμάτια
  • 1 αβγό
  • 120 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60 ml λάδι καρύδας (λιωμένο)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη (light brown)
  • 2 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και την κουβερτούρα.
  2. Σε ένα άλλα, μεγαλύτερο μπωλ ανακατεύουμε το αβγό, το γιαούρτι, το λάδι καρύδας, τη βανίλια, τη ζάχαρη και τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι.
  3. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
  4. Λαδώνουμε καλά μία φόρμα με 12 θήκες για muffins.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  6. Μόλις κρυώσουν τελείως, τα αποθηκεύουμε σε καλά κλειστό σκεύος στο ψυγείο.
  7. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, μπορούμε να τα ζεστάνουμε για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/03/chocolate-banana-yoghurt-muffins.html