Σαλάτα ταμπουλέ με "ρύζι" από κουνουπίδι (και πώς φτιάχνω το "ρύζι" από κουνουπίδι)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 1 κουνουπίδι
  • 10-15 ντοματίνια
  • 3 αγγουράκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Ξεχωρίζουμε τις φουντίτσες από το κουνουπίδι, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε καλά.
  2. Τρίβουμε το κουνουπίδι στον επεξεργαστή τροφίμων ή στο χοντρό του τρίφτη.
  3. Στεγνώνουμε το τριμμένο κουνουπίδι από την επιπλέον υγρασία.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το τριμμένο κουνουπίδι και το μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπωλ.
  6. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα αγγουράκια σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπωλ.
  7. Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό.
  8. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι και το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  9. Βάζουμε τη σαλάτα σε μπωλ που κλείνει αεροστεγώς και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να τη σερβίρουμε, για να δέσουν τα αρώματα μεταξύ τους.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/03/cauliflower-rice-tabouleh.html