Κεφτέδες τηγανητοί (ο δεκάλογος του καλού κεφτέ)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μοσχαρίσιος-μισός χοιρινός
  • 4 φέτες ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) μόνο την ψίχα, μουσκεμένες και στραγγισμένες καλά
  • 2 αβγά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. λάδι
  • ¼ κ.γ σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κούπα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
  • αλάτι πιπέρι
  • επιπλέον
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε ζυμώνοντας με τα χέρια όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Ζυμώνουμε πολύ.
  2. Αφήνουμε το μπωλ σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή με μία ώρα, για να ανακατευθούν τα αρώματα.
  3. Βάζουμε σε μία πλακέ κατσαρόλα ή ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι το λάδι για το τηγάνισμα, να κάψει καλά. Θέλουμε ποσότητα λαδιού τόση ώστε να καλύπτει το μισό ύψος των κεφτέδων.
  4. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο, και πλάθουμε μπαλάκια, όχι πολύ μικρά (μην είμαστε τσιγκούνηδες, κεφτέδες είπαμε, όχι κεφτεδάκια).
  5. Βάζουμε σε μια καθαρή σακούλα (προσέχουμε να μην έχει τρύπες) μπόλικο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα λίγους-λίγους τους κεφτέδες, για να αλευρωθούν.
  6. Μόλις έχει κάψει το λάδι πολύ, βάζουμε με πολλή προσοχή λίγους κεφτέδες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αρχίσουν να σκουραίνουν ίσα-ίσα. (τονίζουμε το ίσα-ίσα, προσοχή μην τους κάψουμε!)
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2014/06/blog-post_26.html