Φιλέτα σολομού με κρούστα μυρωδικών, πατάτες και φινόκιο, στο φούρνο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φινόκιο
  • 2 κ.σ. μείγμα μυρωδικών με σκόρδο, πιπεριά, λεμόνι
  • 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 250 γραμ. ντοματίνια βελανίδια
  • αλάτι χοντρό
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και το φινόκιο σε ροδέλες.
  2. Τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με 1 κ.σ. μείγμα μυρωδικών και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  3. Τα απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Ενδιαμέσως τα βγάζουμε από το φούρνο και ανακατεύουμε.
  4. Ετοιμάζουμε το μείγμα της κρούστας ανακατεύοντας 1 κ.σ. μείγμα μυρωδικών, την τριμμένη φρυγανιά και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  5. Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με το μείγμα της κρούστας.
  6. Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο, ανακατεύουμε λίγο τις πατάτες με το φινόκιο και τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα του σολομού.
  7. Επαναφέρουμε το σκεύος στο φούρνο και συνεχίζουμε να ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Στα 10 λεπτά ανεβάζουμε τη σχάρα του φούρνου ψηλά και γυρνάμε τη λειτουργία στο γκριλ.
  8. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα τηγανάκι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αρκετά προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα οποία έχουμε κόψει στη μέση.
  9. Προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν ελαφρώς να ξεφλουδίζονται.
  10. Σερβίρουμε τα φιλέτα σολομού με τις πατάτες και το φινόκιο, ανακατεμένα με λίγα ντοματίνια. Γαρνίρουμε με τις πρασινάδες του φινόκιο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/02/salmon-potatoes-fennel-tray-bake.html