Μακαρονάδα με καραμελωμένο κρεμμύδι, κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα, σε ένα σκεύος
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. worchestersire sauce (γούστερ σως)
  • 240 ml κόκκινο κρασί
  • 250 γραμ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1½ λίτρο ζωμός κότας
  • 500 ζυμαρικά mafaldine
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κλαράκια θυμάρι
  • 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γραμ. γραβιέρα σε κυβάκια
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ σκεύος (τηγάνι ή κατσαρόλα) που μπαίνει στο φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τη ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ, περίπου 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  3. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε μαζί με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά ακόμα, μέχρι να σωταριστούν καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε τη γούστερ σως και το κρασί, λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως το κρασί.
  5. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  6. Προσθέτουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει μία βράση.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι, ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσουν σχεδόν όλο το υγρό και να γίνουν al dente.
  8. Αν δούμε ότι χρειάζονται κι άλλο υγρό, προσθέτουμε λίγο ακόμα (λίγο λίγο).
  9. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και το μισό τυρί και ανακατεύουμε.
  10. Ρίχνουμε από πάνω και το υπόλοιπο τυρί και μεταφέρουμε το σκεύος στο φούρνο, τον οποίο έχουμε ρυθμίσει στο γκριλ, και έχουμε προθερμάνει σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (ανάλογα με το γκριλ μας).
  11. Ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε κατευθείαν.
Recipe by Myblissfood.gr at http://www.myblissfood.gr/2017/01/one-pot-pasta-caramelized-onion-chicken-mushrooms.html