Panna Cotta ανανά με κομπόστα ανανά
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6-8
Υλικά
  • για την panna cotta
  • 450 ml γάλα
  • 450 mi κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 φακελάκι (14,5 γραμ.) ζελέ ανανά
  • για την κομπόστα ανανά
  • 250 γραμ. ανανά φρέσκο σε κυβάκια
  • 150 ml χυμό ανανά
  • 225 γραμ. ζάχαρη
  • 60 ml νερό
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • για το εφέ χιονιού
  • σπρέι Wonder Velvet White της Silikomart (βλ. Σημειώσεις)
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την panna cotta. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και τη σκόνη του ζελέ ανανά και το βάζουμε στην εστία σε μέτρια φωτιά.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα με το ζελέ ανακατεύοντας συχνά, να διαλυθεί η σκόνη.
  3. Μετά από 2-3 λεπτά, και αφού έχει χλιαρύνει λίγο το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί τελείως.
  4. Αφήνουμε να ζεσταθεί περίπου 5 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας συχνά, και ελέγχουμε ότι και η ζάχαρη και η σκόνη έχουν διαλυθεί τελείως.
  5. Θελουμε να ζεσταθεί πολύ το γάλα, αλλά όχι να βράσει.
  6. Μόλις ζεσταθεί αρκετά το γάλα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  7. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε μπωλάκια για κρέμα ή σε φόρμα.
  8. Τοποθετούμε στο ψυγείο τις φόρμες και αφήνουμε να κρυώσει η panna cotta.
  9. Αν τις σερβίρουμε απευθείας με τα μπωλάκια, τις αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.
  10. Αν θέλουμε να τις ξεφορμάρουμε χρειάζεται να μείνουν στο ψυγείο τουλάχιστον 4-5 ώρες.
  11. Για την κομπόστα, ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, τα κομμάτια του ανανά, τον χυμό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  12. Σε ένα μπωλάκι διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
  13. Σιγοβράζουμε το σιρόπι ανανά για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια.
  14. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η κομπόστα ελαφρά.
  15. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει πριν να σερβίρουμε.
  16. Ξεφορμάρουμε τις κρέμες και τις ψεκάζουμε με το σπρέι, σύμφωνα με τις οδηγίες στο μπουκάλι.
  17. Σερβίρουμε την panna cotta με 2-3 κουταλιές κομπόστα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/01/pineapple-pannacotta.html