Burritos με κοτόπουλο και πώς να φτιάξουμε το δικό μας μείγμα μπαχαρικών για μεξικάνικο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο στήθος
  • 5 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για μεξικάνικο (βλ. παραπάνω)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 lime
  • 6 μεγάλες τορτίγιες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 150 γραμ. τυρί cheddar τριμμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε μαζί με 4 από τις 5 κ.σ. από το μείγμα των μπαχαρικών, το λάδι και το χυμό lime.
  2. Απλώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο (στα ενδιάμεσα ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε τα κομμάτια, να μην κολλήσουν).
  3. Όταν ψηθεί το κοτόπουλο το βγάζουμε από το φούρνο, τοποθετούμε τα κομμάτια λίγα λίγα σε μία επιφάνεια κοπής και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
  4. Παίρνουμε μία μία τις τορτίγιες και βάζουμε στη μέση 3 κ.σ. ψιλοκομμένο κοτόπουλο, όσο κρεμμύδι και πιπεριές θέλουμε, 2 γεμάτες κ.σ. cheddar, λίγο μείγμα μπαχαρικών και λίγο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
  5. Τυλίγουμε προσεκτικά την τορτίγια και την τοποθετούμε σε ταψί ή πυρέξ που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
  6. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες τορτίγιες, μέχρι να γεμίσει το ταψί.
  7. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμα τριμμένο cheddar, κρεμμύδι και πιπεριές.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε με γιαούρτι ή sour cream, και λίγο επιπλέον φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2016/11/baked-chicken-burritos-homemade-taco-seasoning.html