Κέικ με φουντούκια, σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού (χωρίς αλεύρι)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 15
Υλικά
  • 85 γραμ. κουβερτούρα
  • 60 γραμ. βούτυρο
  • 3 αβγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 170 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
  • 60 γραμ. φουντούκια
  • 1 πρέζα αλάτι (καλύτερα ανθό αλατιού)
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε τα φουντούκια στο multi και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν όσο πιο ψιλή σκόνη γίνεται.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπαιν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων
  3. Σε ένα μεγάλο μπωλ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τους κρόκους, την πραλίνα φουντουκιού τα τριμμένα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας-βουτύρου και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα άλλο καθαρό μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Είναι έτοιμη όταν δούμε ότι σχηματίζονται κορυφές στην επιφάνειά της.
  6. Προσθέτουμε σταδιακά, σε τρεις δόσεις τη μαρέγκα στο μείγμα του κέικ και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ενσωματωθεί εντελώς.
  7. Λαδώνουμε μία φόρμα σιλικόνης και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα και να δούμε ότι αυτή βγαίνει καθαρή.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2016/10/flourless-hazelnut-chocolate-nutella-cake.html