Μηλοπιτάκια σαν mini cheesecakes με καραμέλα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • για τη βάση
  • 100 γραμ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ ή μιράντα (έβαλα μιράντα)
  • 100 γραμ. λιωμένο βούτυρο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • για το streusel
  • 70 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 25 γραμ. βρώμη
  • 70 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη (light brown sugar)
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 50 γραμ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο σε κυβάκια
  • για τη γέμιση
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα
  • 120 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη βάση. Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την κανέλα.
  2. Βάζουμε στις θήκες μιας φόρμας για 12 muffins χαρτάκια και μοιράζουμε στο καθένα από 1 κ.σ. από το μείγμα της βάσης. Πιέζουμε λίγο να απλωθεί.
  3. Ετοιμάζουμε το streusel ρίχνοντας σε ένα μπωλ το αλεύρι, τη βρώμη, τη ζάχαρη και τα αρώματα. Ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα κομματάκια του κρύου βούτυρου και, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας, κάνουμε τρίμματα ζύμης. Θέλουμε απλώς να σχηματιστούν ψίχουλα, όχι μία ενιαία ζύμη.
  5. Αφήνουμε στην άκρη το streusel και ετοιμάζουμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να ανακατευτούν.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  7. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και την βανίλια, χτυπώντας ενδιαμέσως.
  8. Μοιράζουμε στις θήκες των muffins την κρέμα, φροντίζοντας να μην ξεπερνάμε πολύ τα ¾.
  9. Μοιράζουμε από πάνω τα κομματάκια του μήλου, και μετά το streusel.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
  11. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά (τουλάχιστον μία ώρα), και στη συνέχεια αφαιρούμε τα χαρτάκια.
  12. Τα γαρνίρουμε με σιρόπι ή σως καραμέλας.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2016/10/mini-apple-pie-caramel-cheesecakes.html