Γιουβέτσι με κιμά
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Ένα πανεύκολο καθημερινό "μαμαδίστικο" φαγάκι...
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 μέτρια καρότα
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 400 ml χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 λίτρο ζωμό βοδινού (1 κύβος βοδινού σε 1 λίτρο ζεστό νερό)
  • 250 γραμ. κριθαράκι μέτριο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 2 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ψιλοκόβουμε στο multi το κρεμμύδι και τα καρότα.
  2. Βάζουμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί.
  3. Ρίχνουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα καρότα.
  4. Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά.
  5. Ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Αν χρησιμοποιούμε ξερό θυμάρι, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε το ζωμό, περιμένουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
  8. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
  9. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και πού, μέχρι να δούμε ότι το κριθαράκι έχει απορροφήσει το περισσότερο (όχι όλο) το υγρό, και ο κιμάς έχει μαγειρευτεί καλά (περίπου 25-30 λεπτά).
  10. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκο θυμάρι, αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τα κλωνάρια, τα προσθέτουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
  11. Αφήνουμε την κατσαρόλα με το φαγητό πάνω στην εστία με σβησμένη τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά καθώς κρυώνει.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2016/10/orzo-with-minced-beef-sauce.html