Βάζουμε σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε και σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα καρότα.
Προσθέτουμε τον κιμά και τον καβουρδίζουμε καλά.
Ρίχνουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αν χρησιμοποιούμε ξερό θυμάρι, το προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ζωμό, περιμένουμε να πάρει μία βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία.
Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει.
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας που και πού, μέχρι να δούμε ότι το κριθαράκι έχει απορροφήσει το περισσότερο (όχι όλο) το υγρό, και ο κιμάς έχει μαγειρευτεί καλά (περίπου 25-30 λεπτά).
Αν χρησιμοποιούμε φρέσκο θυμάρι, αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τα κλωνάρια, τα προσθέτουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε την κατσαρόλα με το φαγητό πάνω στην εστία με σβησμένη τη φωτιά και αφήνουμε το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά καθώς κρυώνει.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2016/10/orzo-with-minced-beef-sauce.html