Cookies/Μπισκότα, Ζαχαροπλαστείο, Παγωτά, Συνταγές

Παγωτό σάντουιτς – Μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας και παγωτό σοκολάτα

27 Αυγούστου 2018
chocolate ice cream sandwich 1

Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, και έπρεπε να έχει παγωτό. Απλά έπρεπε. Μην με ρωτάς γιατί. Ίσως γιατί θέλω να κρατηθώ ακόμα από το καλοκαίρι, να μην το αφήσω να φύγει. Γιατί να θέλω να φύγει;… Ναι, ήταν το πιο κουραστικό που έχω ζήσει, κι ας έκανα τις περισσότερες διακοπές από ποτέ (χμμ, ίσως γι’ αυτό;), ναι, είχε απρόοπτα που δεν μας άφησαν να το ευχαριστηθούμε ως το τέλος, αλλά και πάλι, ήταν ένα από τα πιο γεμάτα καλοκαίρια που πέρασα ποτέ. Και τώρα που τελειώνει… αχ… παγωτό οπωσδήποτε.

chocolate ice cream sandwich 2

Ίσως πάλι γιατί έχω στο σπίτι ένα υποψήφιο πρωτάκι, που πριν λίγες μέρες τέλειωσε τις διακοπές του, αφού πέρασε ενάμιση μήνα δίπλα (ή καλύτερα μέσα) στη θάλασσα και μόλις επέστρεψε και από μία εβδομάδα στο βουνό, στο χωριό του παππού και της γιαγιάς, και θέλω να γλυκάνω την επιστροφή του με όποιον τρόπο μπορώ, να κάνω αυτές τις δυόμιση εβδομάδες πριν το πρώτο κουδούνι όσο πιο ευχάριστες γίνεται. Άλλωστε όλο το καλοκαίρι έτρωγε από το κλασικό μαμαδίστικο παγωτό σάντουιτς που το ετοίμαζε η γιαγιά ή η μαμά, αυτό με τα πτι μπερ, το στρωμένο στο μακρόστενο τάπερ, είπα τώρα που είμαστε σπίτι μας και η μαμά έχει στη διάθεσή της ξανά όλο τον αγαπημένο της εξοπλισμό, να το ανεβάσει λίγο το επίπεδο.

chocolate ice cream sandwich 3

Ίσως πάλι είναι το γεγονός ότι σήμερα είναι η πρώτη μου μέρα στη δουλειά μετά από τόσο καιρό και χρειαζόμουν κι εγώ η ίδια κάτι για να γλυκαθώ… Και να πείσω τον εαυτό μου ότι όλα συνεχίζουν κανονικά… Θα έχω στο σπίτι ένα πρωτάκι, ένα μωρό, θα δουλεύω και θα συνεχίσω να αναρτώ συνταγές μία, ή, αν τα καταφέρω, και δύο φορές την εβδομάδα. Ναι, ναι, αυτό το πλάνο χρειάζεται οπωσδήποτε ένα παγωτό. Αυτό το παγωτό. Που δεν είναι το κλασικό μαμαδίστικο παγωτό σάντουιτς, αλλά ο γιος μου το χαρακτήρισε «λαχταριστό», και αυτό είναι αυτό που ήθελα να ακούσω. Στη συνέχεια πήγε στον μπαμπά του και του είπε «από αυτό το παγωτό πρέπει να φας». Έχω το καλύτερο μάρκετινγκ μέσα στο σπίτι μου.

chocolate ice cream sandwich 4

Ε, λοιπόν, ας δούμε τι είναι επιτέλους αυτό το παγωτό και είναι τόσο… λαχταριστό, όπως είπε και ο Γιώργος. Σκέψου το τελειότερο, το πιο μαστιχωτό μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας, ετοιμάζεται σε πέντε λεπτά, απλώνεται όλο μαζί σε ένα ταψί σε μισό λεπτό, ψήνεται σε περίπου άλλα δεκαπέντε. Το βγάζεις από το φούρνο και αρχίζει το δύσκολο κομμάτι. Να περιμένεις. Να περιμένεις καρτερικά να κρυώσει τελείως. Και να μην φας. Να μην φας ούτε μια ακρούλα. Αν λοιπόν καταφέρεις να ξεπεράσεις αυτή τη δυσκολία, τα υπόλοιπα είναι πανεύκολα.

chocolate ice cream sandwich 5

Να χτυπήσεις σε ελάχιστο χρόνο το πιο εύκολο παγωτό, το κοινό μυστικό όλων των μαμάδων, το περίφημο παγωτό με το ζαχαρούχο γάλα. Οι παραλλαγές πολλές και ποικίλες, το δικό μου αυτή τη φορά γίνεται με κρέμα γάλακτος, ζαχαρούχο, κακάο και κομματάκια σοκολάτας (ναι, κι άλλα). Και είναι ένα από τα πιο νόστιμα παγωτά σοκολάτας που έχω φτιάξει.

chocolate ice cream sandwich 6

Τώρα, αν εσύ, μαμά που με διαβάζεις, θέλεις να κάνεις πάλι το ίδιο παγωτό σάντουιτς, πάλι αυτό με το πτι μπερ στο τάπερ, τι να σου πω, σε καταλαβαίνω, γίνεται σε πέντε λεπτά, και τρώει το παιδάκι σου για μέρες και μέρες. Άκου με όμως. Βρες λίγα ακόμα λεπτάκια και φρόντισέ το λίγο παραπάνω. Δώσε στο παιδάκι σου την ευκαιρία να σου πει ότι το παγωτό σου ήταν «λαχταριστό». Θα τον βρεις το χρόνο, αλήθεια. Άμα μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ…

Καλή και γλυκιά εβδομάδα σου εύχομαι…

chocolate ice cream sandwich 7

Παγωτό σάντουιτς - Μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας και παγωτό σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 

Χρόνος μαγείρεματος: 

Συνολικός χρόνος: 

Μερίδες: 16

Υλικά
  • για το μπισκότο
  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 250 γραμ. ζάχαρη καστανή μαλακή
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 200 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας (μαύρη και γάλακτος)
  • για το παγωτό
  • 400 ml κρέμα γάλακτος κρύα
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 75 γραμ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας (μαύρη ή γάλακτος ή ανάμεικτες)
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το μπισκότο. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε ίσα-ίσα μέχρι που να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τις σταγονες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  5. Στρώνουμε λαδόκολλα (να περισσεύει από τις δύο πλευρές) σε ένα ορθογώνιο ταψί (το δικό μου είναι 35x25 εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα ώστε να είναι ομοιόμορφο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 15-18 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  8. Ετοιμάζουμε το παγωτό. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (την οποία βγάζουμε από το ψυγείο ακριβώς την ώρα που θα τη χτυπήσουμε) σε σαντιγί. Θέλουμε η υφή της να θυμίζει γιαούρτι στραγγιστό.
  9. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το κακάο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  10. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  11. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως το μπισκότο.
  12. Για να φτιάξουμε το παγωτό σάντουιτς, ξεφορμάρουμε το μπισκότο από το ταψί τραβώντας τη λαδόκολλα προσεκτικά για να μη σπάσει το μπισκότο, και το ακουμπάμε σε μία επιφάνεια κοπής.
  13. Κόβουμε το μπισκότο στη μέση, αναποδογυρίζουμε το μισό και το ακουμπάμε σε μία πιατέλα.
  14. Γύρω του εφαρμόζουμε ένα τετράγωνο τσέρκι ή φτιάχνουμε μόνοι μας ένα, με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (θέλουμε το αυτοσχέδιο τσέρκι μας να έχει ύψος περίπου 7-8 εκατοστά).
  15. Απλώνουμε πάνω στο αναποδογυρισμένο μπισκότο το παγωτό. Αν μας φανεί πολύ, αφήνουμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη.
  16. Σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο μισό μπισκότο.
  17. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-7 ώρες, καλύτερα όλη τη νύχτα.
  18. Ξεφορμάρουμε το παγωτό, το κόβουμε σε 16 ίσα κομμάτια, τα οποία φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.
Σημειώσεις
Στους χρόνους προετοιμασίας και ψησίματος δεν υπολογίζεται ο χρόνος αναμονής για να κρυώσει το μπισκότο και να παγώσει το παγωτό.
Καλό είναι να το ετοιμάσουμε την προηγουμένη της ημέρας που θέλουμε να το σερβίρουμε, και να αφήσουμε μόνο το κόψιμο για εκείνη την ημέρα.

 

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  • Reply paraxeno pirouni 27 Αυγούστου 2018 at 12:36

    Υπέροχο το παγωτό σου! Και με σπιτικό μπισκότο το οποίο τρώγεται μια χαρά και σκέτο, φαντάζομαι η ένωση πλούσιου σοκολατένιου παγωτού και μπισκότου όπως αυτού θα δημιουργούν ένα τέλειο αποτέλεσμα. Δεν είμαι μαμά αλλά θέλω να το φτιάξω -έστω κι αν το φάω όλο μόνη μου!
    Καλή σου βδομάδα!

  • Reply Tante Kiki 30 Αυγούστου 2018 at 01:05

    Φαίνεται πολύ ωραίο το παγωτο σαντουιτσάκι σου Χρύσα!! Δυστυχώς αποχαιρετούμε, σιγά σιγά το καλοκαίρι και πάμε προς το φθινόπωρο! Καλή αρχή στο πρωτάκι σου!!

  • Απάντηση