Muffins/Cupcakes, Ζαχαροπλαστείο, Συνταγές

Muffins με μανταρίνι και cranberries

17 Δεκεμβρίου 2015
Είναι κλισέ να πεις “τα φετινά Χριστούγεννα τα περιμένω πιο πολύ από ποτέ”; Είναι κλισέ να πεις “όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει”; Είναι κλισέ να πεις “Θέλω επειγόντως διακοπές”;
Εμένα πάντως και τα τρία κλισέ αυτές τις μέρες με εκφράζουν απόλυτα…

 

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε θα ήταν το πρώτο εντελώς “χριστουγεννιάτικο” για φέτος. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και με την πιο ωραία ιδέα που είχα τον τελευταίο καιρό. Την Παρασκευή το απόγευμα ο Γιώργος πήγε βόλτα με τον παππού και τη γιαγιά και έτσι είχα το χρόνο να οργανώσω  την πιο ωραία στρωματσάδα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μόλις γύρισε και είδε όλα τα παπλώματα και τα μαξιλάρια στρωμένα κάτω ενθουσιάστηκε. Παίξαμε, διαβάσαμε χριστουγεννιάτικες ιστορίες και ξαπλώσαμε να κοιμηθούμε όλοι μαζί. Και μόλις πήρε εκείνον ο ύπνος, άρχισαν να χαλάνε όλα τα σχέδια, αφού η ίωση μου χτύπησε την πόρτα.

 

 

Εκείνο το βράδυ το πέρασα ξάγρυπνη, εγώ και η ίωσή μου, και ο καημένος ο Κώστας να προσπαθεί να με κρατήσει. Την άλλη μέρα όμως άρχισαν τα καλά. Ακολούθησε ο Γιώργος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Να μην τα πολυλογώ με τις λεπτομέρειες, ακόμα και σήμερα προσπαθούμε να συνέλθουμε, κυρίως εκείνος.
Και πάει και η παιδική γιορτή του Σαββάτου στη δουλειά μου, και πάει και το μικρό χριστουγεννιάτικο πάρτυ στον παιδικό τη Δευτέρα το απόγευμα, και πάνε και όλα τα ψησίματα που θα γινόταν το σαββατοκύριακο, πάνε και οι γιορτινές συνταγές που θα σας ετοίμαζα για τις επόμενες μέρες, πάει ακόμα και η τελευταία ανάρτηση που θα ανέβαινε τη Δευτέρα για τα Food Blog Awards. Φυσικά και δεν τα υπολογίζω μπροστά στην υγεία της οικογένειάς μου, αλλά όσο να’ ναι, όταν όλα αυτά που περιμένεις πώς και πώς ακυρώνονται, σε πιάνει λίγο το παράπονο και η γκρίνια.
Αλλά επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, πρέπει να προσπαθούμε να βρούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ας δούμε και τα καλά των τελευταίων ημερών. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι τις τελευταίες τέσσερις μέρες έχασα 2 κιλά (όχι ότι θα ήθελα ποτέ να ξαναχάσω κιλά με τέτοιο τρόπο, ούτε κατά διάνοια, αλλά ας χαρώ κι εγώ με κάτι)… Ή το γεγονός ότι χθες και σήμερα έλειψα αναγκαστικά από τη δουλειά και πέρασα όλη την ημέρα με το Γιώργο, έστω και σε αυτή την κατάσταση.

 

Και φυσικά, από τα καλά νέα της ημέρας δεν θα μπορούσε να λείπει η συμμετοχή μου ως guest writer στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του αγαπημένου μου ηλεκτρονικού περιοδικού Cook Craft Create που κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγες μέρες. 72 σελίδες γεμάτες με πάρα πολλές ιδέες για διακόσμηση, κατασκευές, diy, και φυσικά συνταγές, μέσα στο πνεύμα των ημερών, όλες φτιαγμένες από ιδιαίτερα ταλαντούχες bloggers, για να μας βάλουν στο κλίμα για όμορφες, χειροποίητες, οικογενειακές χριστουγεννιάτικες μέρες.
Η δική μου λοιπόν χριστουγεννιάτικη ιδέα είναι αυτά τα muffins, με μανταρίνι και cranberries, και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τα κορίτσια που με συμπεριέλαβαν στην πανέμορφη ομάδα τους για αυτό το πανέμορφο και επετειακό τεύχος.

 

Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο ιδανικό για το πρωινό της ημέρας των Χριστουγέννων… Πρώτον, και χωρίς να πω κάτι άλλο, μανταρίνι, cranberries, κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο. Σκέφτεστε να ψήνονται στο φούρνο και όλοι να ξυπνάνε με αυτές τις μυρωδιές; Πόσο πιο “Χριστούγεννα”; Δεύτερον, ετοιμάζονται πανεύκολα, πολύ γρήγορα και αθόρυβα, αφού δεν χρησιμοποιούμε μίξερ. Ιδανικά για να τα βρουν έτοιμα το πρωί, μαζί με τα δώρα του Άγιου Βασίλη, χωρίς να έχετε ταλαιπωρηθεί καθόλου. Τρίτον, είναι πολύ ελαφριά, γιατί, ας μη γελιόμαστε, το μεγάλο φαγοπότι της ημέρας θα είναι το μεσημέρι, δεν είμαστε για πολύ γεμάτο πρωινό. Γαλατάκι για τους μικρούς, καφεδάκι για τους μεγάλους και ένα μαφινάκι (ε, άντε δύο μαφινάκια…) για τον καθένα είναι ό,τι πρέπει…
Τη συνταγή βέβαια δεν θα τη δείτε εδώ, αλλά στις σελίδες του χριστουγεννιάτικου Cook Craft Create. Άντε, ακόμα εδώ είστε;

 

You Might Also Like

11 Comments

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 17 Δεκεμβρίου 2015 at 09:20

    περαστικα σας βρε κοριτσι μου!!! Ας ελπισουμε να μην την ξαναπατήσετε ετσι.. Αυτο με τα σχεδια που ναυαγουν.. το παθαινω κι εγω συχνα.. Γι'αυτο αποφασισα να μην κανω πολλα σχεδια..χεχεχε και να αποφασιζω εκεινη τη στιγμη… Οπως και να εχει… απιστευτη και μοσχοβολιστη η συνταγη σου σημερα!! πολλα φιλια κι αλλο κακο να μη σας βρει!!

    • Reply Χρύσα 17 Δεκεμβρίου 2015 at 20:35

      Ευχαριστώ Ελπιδάκι! Πλέον τις τελευταίες μέρες όταν με ρωτάει κάποιος για την επόμενη, λέω "θα δούμε αν είμαστε καλά"…

  • Reply Amelie 17 Δεκεμβρίου 2015 at 10:49

    Αχχχχ, κάτι μου θυμίζει αυτό! Μόλις ανάρρωσα από παρόμοια ίωση και πρέπει μέσα σε δύο ημέρες να ετοιμάσω το πάρτυ της Νατάσας, τη στιγμή που μέχρι το απόγευμα δουλεύω (σήμερα και αύριο) και δεν έχω (λόγω της ίωσης) προλάβει να προμηθευτώ ακόμα τίποτα! Η λίστα των εκκρεμοτήτων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και με έχει καταφάει το άγχος! Περαστικά σας εύχομαι και να περάσετε εντέλει πολύ-πολύ όμορφα!

    • Reply Χρύσα 17 Δεκεμβρίου 2015 at 20:37

      Όχι άγχος! Ειδικά για τα παρτυ! Ολα θα γίνουν και τα παιδιά θα περάσουν τέλεια! Κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε, εδώ είμαστε!

  • Reply Penelope 17 Δεκεμβρίου 2015 at 17:54

    Το καλό είναι ότι περάσατε την όποια ίωση, πριν τις "επίσημες" γιορτές Χρύσα, οπότε περαστικά θα είναι κι' αυτά!
    Ωραία αρώματα έχουν τα muffins, οπότε την "υπέροχη μυρωδιά" των Χριστουγέννων σίγουρα την έχουν!
    Καλό βράδυ και όλα με το καλό θα γίνουν…

    • Reply Χρύσα 17 Δεκεμβρίου 2015 at 20:39

      Μακάρι Πηνελόπη μου να τα έχουμε ξεπεράσει ολα μέχρι την άλλη εβδομάδα, γιατί ακόμα σερνόμαστε…
      Ευχαριστώ πολυ!

  • Reply Αθηνά 18 Δεκεμβρίου 2015 at 11:57

    Ωχ περαστικά σας το έχουμε πάθει και εμείς (όχι μόνο μία φορά ) και είναι το χειρότερό μου!!!! Και το timing εντάξει δεν υπήρχε!!! Παρηγοριέμαι πάνταως με τα λαχταριστά cupcakes σου!! Και εγώ σκάρωσα παρόμοια και είναι σούπερ τέλεια!!! Πολλά φιλιά καλό ΣΚ!

  • Reply Μarion, 19 Δεκεμβρίου 2015 at 21:10

    Περαστικά σας κοριτσάκι…τι να κάνεις Χρύσα μου..οταν είναι μικρά τα παιδιά δεν ξέρεις από που θα σου έρθει…ασε..
    Δεν πειράζει, στο πρόγραμμα όλα. Ειχε και θετικά βλέπω..άσχημα είναι 2 κιλά?? χιχι..

    Αυτά τα μυρωδάτα μαφινς είναι ότι πρέπει για τα πρωινά των γιορτών.

    Φιλιά 🙂

  • Reply evi@thehealthycook 20 Δεκεμβρίου 2015 at 17:17

    περαστικά σας Χρύσα μου!!
    μην σκας, έχουμε ακόμα πολλές γιορτινές μέρες μπροστά μας! 😉
    τρέχω να δω τη συνταγή! φαίνεται τέλεια!
    ΧΧ

  • Reply Ερμιόνη 24 Δεκεμβρίου 2015 at 08:12

    Πω βρε κορίτσι… πάλι ίωση;
    Ελπίζω τώρα πια να είστε όλοι σας καλά και να κάνετε ακόμα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα σχέδια 🙂
    Τη Δευτέρα το πρωί πάντως που πήγα τα κορίτσια στον παιδικό, μου είπαν οι δασκάλες ότι έχουν κρούσματα γαστρεντερίτιδας. Έτσι τα πήγα στη μαμά μου και τη γλιτώσαμε. Χαμός από ιώσεις πάλι φέτος…
    Παρόλα αυτά! Να ευχηθώ από καρδιάς καλά Χριστούγεννα σε σένα και την οικογένεια σου!
    Με υγεία (κλισέ και αυτό αλλά είναι η καλύτερη ευχή για μένα) και πολλή αγάπη!
    Να περάσετε υπέροχα!
    Φιλιά

  • Reply CookTasteLive 2 Ιανουαρίου 2016 at 14:25

    Χρύσα, πέρασα να πω τις ευχές μου!
    Χρόνια πολλά, χαμογελαστά, πολύχρωμα και πολύ δημιουργικά!
    Εύχομαι το 2016 να σας φέρει ότι επιθυμείτε!
    Καλή χρονιά να έχεις εσύ και η οικογένειά σου.
    🙂

  • Leave a Reply