Cookies/Μπισκότα, Ζαχαροπλαστείο, Συνταγές

Μπισκότα με διπλή σοκολάτα και κομματάκια πορτοκάλι

8 Ιουνίου 2015

Διαβάζοντας συχνά πολλά μαγειρικά sites και food blogs του εξωτερικού, κυρίως αμερικάνικα, έχω παρατηρήσει ότι ο πιο κοινός τίτλος συνταγής ή ανάρτησης που αντικρίζω είναι κάτι σαν “The best ever chocolate chip cookie”, “The greatest double chocolate chip cookie of all” κτλ, κτλ. Θαρρείς και η αναζήτηση του καλύτερου μπισκότου με κομματάκια σοκολάτας είναι ένας στόχος τόσο σημαντικός, ή ότι η τελειότητα ενός τέτοιου μπισκότου είναι ο λόγος για τον οποίο θα απογειωθεί η καριέρα του/ της εκάστοτε μάγειρα/ζαχαροπλάστη/food blogger.

 

Μην παρεξηγηθώ, δεν υποτιμώ καθόλου την αξία ενός καλού σοκολατένιου μπισκότου, και προφανώς έχω δοκιμάσει πάμπολλες συνταγές, αυτού του, πραγματικά εθιστικού γλυκού σνακ.
Και εννοείται ότι όταν υπάρχουν καλά μπισκότα σοκολάτας στο σπίτι πρέπει να βρίσκω συνεχώς πράγματα για να απασχολώ το μυαλό μου ώστε να μην τα σκέφτομαι συνεχώς και να μπαινοβγαίνω στην κουζίνα ανοίγοντας το κουτί, αφήνοντάς το μονίμως με μικρότερο περιεχόμενο από αυτό που είχε πριν, συνήθως μέχρι να τελειώσουν.
Ναι, δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από ένα (δύο, τρία, τέσσερα, εγώ δε μετράω τις μπουκιές σας, παρακαλώ μην μετράτε τις δικές μου…) φουλ σοκολατένιο μπισκότο, τραγανό από έξω και μαλακό μέσα, με ένα ποτήρι γάλα, συνδυασμός που είναι πιο αποτελεσματικός στην καταπολέμηση του άγχους και της πίεσης από το καλύτερο ηρεμιστικό χάπι…

 

 

Αυτά τα μπισκότα πάντως την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, πριν από χρόνια, χωρίς να παραλλάξω καθόλου τη συνταγή, εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα απόγευμα. Είναι πραγματικά τόσο πολύ σοκολατένια, τόσο πολύ τραγανά απ’ έξω και τόσο μαλακά μέσα, που θέλεις να τα βάλεις κάτω, να πάρεις και, όχι ένα ποτήρι, αλλά ένα ολόκληρο μπουκάλι γάλα και να μην σταματήσεις μέχρι να τελειώσει και το τελευταίο ψιχουλάκι…
Κι αν αυτά τα μπισκότα εμπλουτιστούν με τον καλύτερο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, φίλο της σοκολάτας, το πορτοκάλι; Ε, ναι, τότε είναι πολύ πολύ πιο δύσκολο να κρατηθείς μακριά από την κουζίνα (κι επίσης είναι αδύνατο να συγκεντρωθείς και να γράψεις ένα post για αυτά τα μπισκότα χωρίς να τα τρως ταυτόχρονα. Ελπίζω ο Κώστας να μην βρει ύστερα ψιχουλάκια στο πληκτρολόγιο…).
Το καλύτερο δεν σας το είπα. Το πορτοκάλι δεν είναι ό,τι κι ό,τι πορτοκάλι. Είναι γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Γλυκό, ζουμερό, αρωματικό, ψιλοκομμένο και σκορπισμένο μέσα στη ζύμη, να σκάει σαν έκπληξη στο δόντι, κάθε φορά που το συναντάμε στη μπουκιά μας.
(Στο σημείο αυτό έχω φάει ήδη ένα και κρατιέμαι με κόπο να μην πάω για το δεύτερο, και μάλιστα στα κρυφά, αφού μπαμπάς και γιος βρίσκονται μέσα, και δεν με βλέπουν, χιχι…)

 

 

Και τώρα που το θυμήθηκα, μου φαίνεται ότι θα απολύσω τον sous chef. Κλέβει υλικά. Δε συμφέρει. Του λες “έλα να κόψουμε τη σοκολάτα και να τη βάλουμε σε αυτό το μπωλ”, και, στα τρία κομμάτια, το ένα το καταπίνει. Και άντε, να το προσπεράσω αυτό. Έχω μάθει να υπολογίζω πάντα λίγη κουβερτούρα παραπάνω. Αυτή τη φορά το θράσος του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο όμως! Αφού κόψαμε τη σοκολάτα και είχε ήδη κλέψει 2 κομμάτια, βάζω το μπωλ στα μικροκύματα, το βγάζω, και γυρνάω την πλάτη μου για μισό δευτερόλεπτο να πάρω τη μαρίζ μου για να ανακατέψω τη λιωμένη σοκολάτα, ώστε να γίνει ομοιόμορφη. Για πότε χώθηκε από πίσω μου, έκανε προσπέραση, άνοιξε το συρτάρι, πήρε κουταλάκι και όρμηξε μέσα στο μπώλ, ούτε που το κατάλαβα… Ίσα που πρόλαβα να φωνάξω “πρόσεχε, θα καείς”, αλλά δεν χαμπάριασε… Δεν κάηκε. Μετά όμως υπήρχαν ίχνη σοκολάτας ολούθε. Στόμα, μάγουλα, μέτωπο, μαλλιά, μπλούζα, χέρια, τραπέζι, πάτωμα, όλα μέσα στη σοκολάτα… Θα τον απολύσω! 🙂
Λοιπόν, δεν ξέρω αν αυτά είναι τα καλύτερα μπισκότα διπλής σοκολάτας που έχω φάει ποτέ (αν και είναι όπως σας είπα τρομερά εθιστικά), και να σας πω την αλήθεια, δεν θα ήθελα να το μάθω ακόμα. Θα ήθελα να έχω μπροστά μου πολλές πολλές συνταγές μέχρι να τα ανακαλύψω!

Η συνταγή (για 18 μπισκότα)

125 γραμ. κουβερτούρα
150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γραμ. κακάο
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
125 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη (light brown sugar)
50 γραμ. ζάχαρη λευκή
1 αβγό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μερικές σταγόνες άρωμα πορτοκάλι
200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
4 κ.σ. ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι (αφού το έχουμε στραγγίξει καλά από το σιρόπι)

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και προσθέτουμε το αλάτι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπαιν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τις ζάχαρες και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το ξύσμα ή το άρωμα πορτοκαλιού και το αβγό και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε και τα στερεά υλικά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και τα κομματάκια από το γλυκό πορτοκάλι, τα οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα με μία σπάτουλα.
Απλώνουμε σε δύο ταψιά λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε τη ζύμη σε 18 μπαλάκια (υπολογίζουμε 1 κ.σ. = 1 μπισκότο). Δεν τα πατάμε να απλωθούν, και αφήνουμε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν αρκετά στο ψήσιμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 15 λεπτά.
Προσαρμογή από το βιβλίο της Nigella Lawson “Nigella Express”.

 

You Might Also Like

39 Comments

  • Reply Notoula 8 Ιουνίου 2015 at 06:58

    Καλημέρα! Θα δοκιμαστούν! Θέλω να εθιστώ.

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:17

      Αααα, τα θες και τα παθαίνεις κι εσύ… Εγώ προειδοποίησα…

  • Reply amelie 8 Ιουνίου 2015 at 07:05

    Απαπα, αυτός ο sous-chef σου είναι πολύ πονηρός και ευρηματικός! Να τον απολύσεις από sous-chef και να τον προσλάβεις ως δοκιμαστή, νομίζω θα αυτή η θέση θα αξιοποιεί καλύτερα…τα ταλέντα του! Αλλά και πώς να αντισταθεί ο έρμος σε τέτοια λιχουδιά βρε κακούργα εργοδότρια??? Εδώ σε φωτογραφίες τα βλέπουμε τα cookies σου και ξεροσταλιάζουμε, πού να τα είχαμε μπροστά μας, εκεί να δεις γιουρούσι! Υ-πέ-ρο-χα!

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:19

      Παμπόνηρος! Καλά, τη θέση του δοκιμαστή την έχει πάρει με το ζόρι, πλέον δεν ξέρω πού να κρύβω τα μπισκότα και τα κέικ!
      Ευχαριστώ Αμαλία μου!

  • Reply mia maria 8 Ιουνίου 2015 at 07:28

    Πολύ ωραία! Φαίνονται πράγματι πεντανόστιμα! The best ever 😉

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:19

      Χαχαχα, δεν ξέρω, λέω να δοκιμάσω καμιά 50αριά συνταγές ακόμα για να συγκρίνω… 😉

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 8 Ιουνίου 2015 at 07:39

    ποσο σε νιώθω!! κι εγω με το ζόρι θα κρατιόμουνα!! Αυτα ειναι τα αγαπημένα μου μπισκότα.. Σοκολατένια, μαλακα απο μέσα κια τραγανα απ'εξω!! Τωρα και με το πορτοκαλι…μμμ απογειωθηκαν!! μην τον απολυσεις τον βοηθό.. Είναι αξιολατρευτος και σούπερ γλυκουλης!! Αντε να κανονισουμε κανενα καφεδακι..να τα πουμε κι απο κοντα!! καλη εβδομαδα Χρυσα μου!! πολλα φιλια

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:22

      Εγώ πάλι έγω παρατήσει την προσπάθεια… Έχω πάψει να κρατιέμαι…
      Λες να τον κρατήσω; Δεν ξέρω, λέω να του δώσω άλλη μία ευκαιρία, χεχε…
      Ναι, αυτός ο καφές έχει καταντήσει ανέκδοτο… δεν σε έχω ξεχάσει Ελπιδάκι, θα μιλήσουμε!

  • Reply Tante Kiki 8 Ιουνίου 2015 at 07:46

    Καλημέρα Χρύσα… κατ' αρχήν μην απολύσεις τον sous chef… δεν είναι καιρός για απολύσεις γιατί μετά που θα βρει να δοκιμάζει τέτοιες νοστιμιές σαν αυτή που έφτιαξες!!!! Δεν τον λυπάσαι;;;;; Απλά δίνε του να δοκιμάζει τα πάντα υποχρεωτικά κι έτσι σιγά σιγά θα αρχίσει να το αποφεύγει!!! χαχαχα
    Τα μπισκότα σου είναι χάρμα οφθαλμών και σίγουρα νοστιμότατα με το συνδυασμό πορτοκάλι – σοκολάτα!!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! 🙂

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:35

      Α, αυτή την περίπτωση δεν την είχα σκεφτεί! Θα το δοκιμάσω Κική! Λες να πιάσει;;;
      Ευχαριστώ και καλή εβδομάδα!

  • Reply Beauty Follower 8 Ιουνίου 2015 at 07:48

    Απο τους αγαπημενους συνδυασμούς η σοκολάτα με το πορτοκάλι… δεν το εχω δοκιμασει ακόμη σε μπισκοτο!

    Καλή εβδομάδα να έχεις 🙂

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:36

      Αποκλείεται! Γρρρήγορα στην κουζίνα!

  • Reply Νανά @kouzinista 8 Ιουνίου 2015 at 08:20

    Δεν τον αδικώ τον sous-chef, ένα μπολ γεμάτο με λιωμένη σοκολάτα είναι πραγματικός πειρασμός. Φαντάζομαι μεγαλώνοντας θα γίνει πιο πονηρός ώστε να μην αφήνει πίσω του ίχνη!
    Τα σοκολατένια cookies σου με κομματάκια πορτοκαλιού φαίνονται πεντανόστιμα! Θα τσάκιζα ευχαριστώς μερικά κι ας μην πίνω γάλα! Όσο για την αναζήτηση του τέλειου μπισκότου, τη βρίσκω πολύ συναρπαστική και είμαι πρόθυμη να σε ακολουθήσω μέχρι να την ανακαλύψεις.

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:38

      Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι τι θα γίνεται όταν μεγαλώσει Νανά!
      Χαίρομαι που σου αρέσουν, και χαίρομαι πιο πολύ που θα κάνεις τέτοια θυσία ώστε να με βοηθήσεις να φτάσω στην ανακάλυψη του καλύτερου μπισκότου (θα πάρει χρόνια, να ξέρεις!)…

  • Reply peps 8 Ιουνίου 2015 at 08:48

    ΕΧω γλυκό πορτοκάλι σπιτικό! Ωραία ιδέα!!!
    Και με διπλή δόση σοκολάτας…μμμμμμμμμμμ

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:38

      Ναι ναι, σηκώνει πολλά μμμμμμμμμμμ…!

  • Reply Αθηνά 8 Ιουνίου 2015 at 10:28

    Με το που είδα πορτοκάλι στα υλικά με έπεισες!! Είναι από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς για σοκολάτα!! Παρακαλώ για αναβάθμηση του sous chef σε δοκιμαστή ! Του αξίζει νομίζω αφού έφαγε καυτή τη σοκολάτα!

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:40

      Για τους περισσότερους νομίζω είναι πολύ ταιριαστός συνδυασμός Αθηνά μου…
      Η πρόταση περί αναβάθμισης παίζει πολύ τελικά! Άσε, με τη σοκολάτα κόντεψα να το πάθω το εγκεφαλικό, αλλά ευτυχώς που ποτέ δεν τη ζεσταίνω τόσο πολύ, κι έτσι τη γλιτώσαμε!

  • Reply kikitchen and the chef 8 Ιουνίου 2015 at 11:13

    το εθεσες τοσο ωραια μα τοσο ωραια και με βρισκεις τοσο συμφωνη,αναφερομαι στην ανευρεση του"καλυτεροτερου" μπισκοτουπου εχει φαει ποτεανθρωπος κτλ κτλ που βλεπουμε συνεχως δεξια και αριστερα! Γιατι στην τελικη σημασια εχει να ειναι καλο.εθιστικο,νοστιμο κτλ οχι το καλυτερο που υπαρχει,ελεος!!!
    φαινονται τελεια τα μπισκοτα σου και μαρεσε πολυ η παρεμβαση σου με το γλυκο πορτοκαλι!!!
    καλη εβδομαδα!!!

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:42

      Έτσι το έχω κι εγώ στο μυαλό μου Κική μου, στην τελική, να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μπισκότα!
      Χαίρομαι που σ'άρεσαν!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 8 Ιουνίου 2015 at 15:43

    Συμφωνώ!
    Να απολύσεις τον sous chef και να προσλάβεις εμένα αμισθί να δοκιμάζω τις μπισκοτονοστιμιές σου! χα χα χαααα!
    Νομίζω το καλύτερο μπισκότο ever, είναι αυτό που ταιριάζει στα γούστα μας και μας κάνει να χαμογελάμε σε κάθε δαγκωνιά!
    Αν για σένα αυτό ισχύει, τότε έχεις φτιάξει το καλύτερο μπισκότο.
    Εγώ είπαμε …. όταν δοκιμάσω θα έχω άποψη 😉
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:45

      Α όχι κυρία μου, όποιος θέλει να δοκιμάζει στην κουζίνα μου πρέπει πρώτα να δουλέψει! Δημοκρατικές διαδικασίες… 😉
      Άντε καλέ, έχουμε να δοκιμάσουμε πάρα πολλά ακόμα για να βρούμε το καλύτερο!
      Θα με βοηθήσεις, ναι;;;

  • Reply Ερμιόνη 8 Ιουνίου 2015 at 16:38

    Για να είμαι ειλικρινής, βρίσκω κάπως ενοχλητικούς αυτούς τους πομπώδεις τίτλους (the best, the greatest, the perfect…) που αναφέρεις.
    Η γεύση είναι τόσο υποκειμενική άλλωστε και κάτι που κάποιος λατρεύει, κάποιος άλλος μπορεί να το μη συμπαθεί ούτε στο ελάχιστο.
    Anyway, ας μην αρχίσω τις φιλοσοφίες 🙂
    Ας σταθώ στα υπέροχα μπισκότα σου τα οποία με κερδίζουν τόσο με την εμφάνιση, όσο και με τα υλικά τους.
    Μπορώ να φανταστώ την πλούσια και εθιστικότατη γεύση που θα έχουν χάρη στη διπλή σοκολάτα και το πορτοκάλι!
    Και μην απολύσεις τον sous chef μωρέ! Θα μάθει, που θα πάει!
    Φιλιά

    • Reply Χρύσα 8 Ιουνίου 2015 at 21:49

      Μου αρέσει που το λες εσύ, καθώς εγώ προσπάθησα να το φέρω γύρω-γύρω… (για να πω την αλήθεια έγραψα κι άλλα στην αρχή, αλλά μου παραφάνηκαν ειρωνικά και τα έσβησα…)
      Άλλωστε δεν θα ήταν κρίμα να ξέρουμε ότι έχουμε ήδη φάει/δει/ζήσει το καλύτερο από οτιδήποτε θα συναντήσουμε στη ζωή μας; Και δηλαδή, τι; τώρα όλα θα είναι χειρότερα από αυτό; (τώρα άρχισα εγώ τις φιλοσοφίες…)
      Έχει μεγάλο κλαμπ συμπαράστασης τελικά ο μικρός… Μάλλον θα πρέπει να τον κρατήσω (είναι που δε θέλω, κατάλαβες;)
      Φιλάκια Ερμιόνη μου!

  • Reply Χρυσαυγή 8 Ιουνίου 2015 at 22:58

    Αυτο ξαναπες το με τις ονομασιες των σοκολατενιων μπισκοτων. Ολο best ever βλεπεις και τελικα σκεφτεσαι αν μας δουλευουν.. Παντως εσυ με το πορτοκαλι την εκανες τη διαφορα!!! Εφτιαξες καταπληκτικα μπισκοτα και τα φωτογραφησες ακομα καταπληκτικοτερα!!! Σουπερ φωτογραφιες!! Ευγε Χρυσα!!

    • Reply Χρύσα 9 Ιουνίου 2015 at 19:19

      Ε ναι, πόσα να είναι πια αυτά τα "καλύτερα"!!!
      Ευχαριστώ Χρυσαυγή μου, χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν οι φωτογραφίες!

  • Reply thegreenmixer.com 9 Ιουνίου 2015 at 07:09

    Καλά, όπου ακούω/διαβάζω το "best κάτι" κρατάω πάντα μια επιφύλαξη γιατι υπάρουν πολύ ενθουσιώδεις άνθρωποι εκει έξω που απλά θελουν να προωθήσουν ότι έχουν και δεν έχουν και όπως σωστά λεει και ο λαός, περι όρέξεως….ο μόνος τροπος (και ο καλύτερος) για να βρεις τα καλύτερα έβερ είναι η δοκιμή και μου φαίνεται είσαι σε καλό δρόμο απ'ότι λες.. Μα γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι? Ούτε που θα το σκεφτόμουν να το προσθέσω… και έβλεπα στις φωτογραφίες κάτι περίεργο και δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι….
    Ο sous-chef είναι σε καλό δρομο, πήρε χαμπάρι πως δουλεύει το σύστημα από μικρός και δεν περιμένει να του έρθει κάτι, καλά είναι, οι προμήθειες σου θα έχουν πρόβλημα μάλλον από δω και πέρα.

    • Reply Χρύσα 9 Ιουνίου 2015 at 19:21

      Εγώ θέλω να δοκιμάζω, και να δοκιμάζω, και να δοκιμάζω…
      Ναι, γλυκό του κουταλιού, είδες, αμερικανιά-αμερικανιά το μπισκοτάκι, αλλά να το φέρουμε και λίγο στα μέτρα μας, ε;;;
      Ο sous chef θα με χορέψει στο ταψί, εγώ αυτό ξέρω μόνο…

  • Reply Ανώνυμος 9 Ιουνίου 2015 at 09:15

    Πολύ ωραία φαίνονται θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε…
    2 ερωτήσεις : αν ψηθούν ελάχιστα παραπάνω λες να γίνουν τραγανά μέσα-έξω; έχεις κάποια συνταγή δοκιμάσει για τραγανά; (αν και τα αμερικανικά κούκις μαλακά είναι μέσα, προτιμώ τη ελληνική ετοιματζίδικη εκδοχή των "σκληρών"). Καλά μαγειρέματα.

    • Reply Χρύσα 9 Ιουνίου 2015 at 19:27

      Θα πρότεινα σε αυτή την περίπτωση να τα κάνεις λίγο πιο μικρά, για να "απλώσουν" γρηγορότερα και να είναι λεπτότερα, έτσι θα γίνουν πιο τραγανά. Να δοκιμάσεις τον χρόνο, αν σου βγουν για παράδειγμα με την ίδια δοσολογία γύρω στα 25-26 μπισκότα, δοκίμασέ τα στα 12-13 λεπτά, και αν δεις ότι σε παίρνει, άστα λίγο ακόμα, 1-2 λεπτά, προσοχή όμως, γιατί η γραμμή ανάμεσα στο τραγανό και το καμένο είναι λίγο λεπτή…
      Ελπίζω να βοήθησα!

  • Reply Neanikon Pastry Blog 9 Ιουνίου 2015 at 09:30

    Έχεις δίκιο !! Το παρακάνουν με τους τίτλους !!
    Πορτοκάλι + σοκολάτα = εγγύηση

    • Reply Χρύσα 9 Ιουνίου 2015 at 19:28

      Χαίρομαι που συμφωνούμε!

  • Reply Dimitra Decorasylum 9 Ιουνίου 2015 at 09:54

    Χαχαχαχαχαχα όντως σκανδαλιάρης ο σου-σεφ σου!!! Τα μπισκότα δεν τα πάω γενικότερα αλλά λατρεύω τον συνδυασμό σοκολάτας με πορτοκάλι. Πόσο μάλλον όταν είναι πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού!!! Όσο για τους τίτλους, άσε τους άλλους να τούς βάζουν κι εσένα να έχεις πολλές ευκαιρίες για να τους δοκιμάσεις όλους! Την καλημέρα μου 🙂

    • Reply Χρύσα 9 Ιουνίου 2015 at 19:29

      Μα πώς γίνεται να μην πας τα μπισκότα, αδυνατώ να το καταλάβω!
      Και σπιτικό το γλυκό παρακαλώ!

  • Reply Μarion, 9 Ιουνίου 2015 at 10:49

    Ναι έχεις δίκιο με τους τίτλους… υπάρχουν πολλά ''best ever..'' μπισκότα, φαγητά κλπ….
    Ολα καλά δηλαδή… τι θα γραψει ο άλλος τα χειρότερα που έχετε φαει ποτέ?? δοκιμάστε τη συνταγή….χιχιχι…

    Νομίζω πως το γλυκο πορτοκάλι τα έκανε σίγουρα να είναι τα ''best ever cookies''!!
    Υπεροχος συνδυασμός και απο ότι βλέπω απο τις φωτογραφίες είναι πολύ ωραία.
    Μπράβο Χρύσα.

    κάνε μια μικρή παρατήρηση στο sous chef και βλέπουμε… μην τον απολύσεις έτσι με την μία.. 😉

    Φιλιά πολλά

    • Reply Χρύσα 9 Ιουνίου 2015 at 19:31

      Ναι, προφανώς δεν περιμένεις να δεις και το αντίθετο, αν και θα είχε πλάκα καμιά φορά…
      Είπαμε, θα του δώσω άλλη μία ευκαιρία, έτσι τα συμφωνήσαμε!
      Φιλιά Μάριον!

  • Reply Αγγελική~CooKika 9 Ιουνίου 2015 at 11:07

    Νομίζω όταν βάζει σοκολάτα μαζί με πορτοκάλι και μάλιστα για να τα φτιάξεις μπισκότα, το αποτέλεσμα δε μπορεί παρά σε ενθουσιάσει!! Καλά κάνει και δοκιμάζει ο sous chef, από μικρός το έχει πιάσει το νόημα!
    Καλημέρα!!

    • Reply Χρύσα 9 Ιουνίου 2015 at 19:33

      Παντού είναι τέλειος αυτός ο συνδυασμός, εγώ τον χρησιμοποιώ συνέχεια!
      Το έχει πιάσει το νόημα, δε λες τίποτα Αγγελική!
      Φιλιά!

  • Reply Penelope 10 Ιουνίου 2015 at 15:33

    Μιλάμε για τον απόλυτο "εθισμό" στο συνδυασμό σοκολάτα-πορτοκάλι Χρύσα μου.
    Για 'κει προσανατολίζομαι κι' εγώ τις επόμενες ημέρες καθώς θέλω να κάνω ένα γλυκό γενεθλίων,

    Τα μπισκότα σου θα με "τυραννούν" όλο το απόγευμα σήμερα…το βλέπω!!!
    Καλό απόγευμα εύχομαι.

  • Leave a Reply