Ζαχαροπλαστείο, Κέικ/Brownies, Συνταγές

Brownie με cheesecake φράουλα

11 Μαΐου 2015
Ένα brownie με τι;;; Ένα Strawberry Cheesecake Brownie που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι… Τι, ακόμα δεν καταλάβατε; Ρε παιδί μου, θες να φας ένα γλυκό. Αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις. Θες brownie. Ναι, αλλά κι ένα ωραίο cheesecake δε θα σε χαλούσε καθόλου. Ε, τι, και τόσες ωραίες φράουλες που κυκλοφορούν εκεί έξω, αν δεν τις φάμε τώρα, πότε θα τις φάμε;;; Και κάπως έτσι δεν μπορείς να αποφασίσεις. Και κάπως έτσι μετά γίνεται αυτό.

Αλλά ειλικρινά, θα προσπαθήσω να αποσπάσω την προσοχή σας από αυτό. Γιατί ξέρω, είστε σε αυστηρή δίαιτα. Και το συγκεκριμένο, είναι μπουκιά και ζημιά. Ας πούμε για κάτι άλλο. Ας πούμε για τον καιρό. Ας πούμε τι κάναμε το σαββατοκύριακο. Να, εγώ ας πούμε, το Σάββατο έκανα αυτό το γλυκό. Όχι, λάθος, είπαμε να πούμε κάτι άλλο. Έφτιαξα και μια μακαρονάδα, έβαλα με το Γιώργο όόόόλα τα αυτοκινητάκια του στη σειρά και όόόόλα του τα τουβλάκια το ένα πάνω στο άλλο, και μετά τα αυτοκινητάκια έριχναν τα τουβλάκια και ξανά μανά. Είδαμε και μια ταινία με τον Κώστα το βράδυ. Μη με ρωτάτε ποια ήταν, είδα τη μισή, στην άλλη μισή κοιμήθηκα… Το παθαίνω συχνά τώρα τελευταία, απορώ κι εγώ με τον εαυτό μου (not…). Κάπου γύρω στο απόγευμα βάλαμε κάτω με το Γιώργο ένα κομμάτι από αυτό το γλυκό και το τσα-κί-σα-με (κάτι άλλο λέμε!).

 

 

Βοηθάω καθόλου; Ας πούμε για την Κυριακή, για αυτή την υπέροχη Κυριακή, αυτή που με ξύπνησε ένα παιδάκι κρυμμένο πίσω από ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα, πιο μεγάλο από το μπόι του και μου είπε “Χρόνια πολλά μαμά, είσαι η καλύτερη μανούλα του κόσμου”…. Εγώ βέβαια θα πω εδώ ότι πίσω από κάθε τέτοια ατάκα 2χρονου, 3χρονου, 4χρονου παιδιού κρύβεται και ο καλύτερος μπαμπάς του κόσμου, αλλά αυτόν τον γιορτάζουμε μια άλλη μέρα…

Και μετά, το μεσημέρι πήραμε τις γλάστρες μας (μία μεγάλη τα μεγάλα παιδιά και μία μικρούλα το μικρούλι) και πήγαμε να φάμε στην πραγματικά καλύτερη μαμά του κόσμου, που μας περιποιήθηκε ιδιαιτέρως, όπως κάνει πάντα, με μια φανταστική χοιρινή τηγανιά, που πρέπει μια μέρα να τη βάλω να την κάνει για να σας τη δείξουμε κι εδώ. Α, και μετά φάγαμε αυτό το γλυκό… (γκούχου γκούχου και με γκούχου παγωτό από πάνω γκούχου γκούχου…).

 

Τελικά δυσκολεύομαι βλέποντας αυτό το γλυκό να μιλήσω για κάτι άλλο… Παραδίνομαι λοιπόν… Σοβαρά τώρα, αυτό το brownie είναι άλλης κατηγορίας γλυκό. Κατηγορίας απαγορευμένης. Όχι αλήθεια, σκεφτείτε. Φουλ σοκολατένιο brownie, ανακατεμένο με κρέμα cheesecake, στην οποία μέσα έχεις βάλει μαρμελάδα φράουλα. Ε πόσο πιο κολασμένο πια…
Η μόνη συμβουλή που έχω να σας δώσω για να μη νιώθω τύψεις που σας παρασύρω στην ακολασία είναι να το φτιάξετε όταν θα έχετε κόσμο για να το μοιραστείτε. Γιατί αλλιώς τη βάψατε. Αλήθεια.

 

Η συνταγή

για το brownie

200 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. μαύρη ζάχαρη
85 γραμ. κακάο
70 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αβγά
225 γραμ. βούτυρο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για την κρέμα cheesecake φράουλας

200 γραμ. τυρί κρέμα
60 γραμ. ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 αβγό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

επιπλέον

6-8 φράουλες, κομμένες στη μέση

 

Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη του brownie. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ τα αβγά, την λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ καλά να αφρατέψουν για μερικά λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Το προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών μαζί με τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτουμε κι αυτά στο μείγμα. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν το αλεύρι και το κακάο στο μείγμα και σταματάμε. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 25×25 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα του brownie.
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα cheesecake φράουλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε την κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω από το brownie και, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάνουμε κυματισμούς προσεκτικά (όπως στο κέικ μαρμπρέ), για να μην ανακατευτούν εντελώς τα δύο μείγματα. Τοποθετούμε τα κομμάτια της φράουλας σε διάφορα σημεία πάνω στην επιφάνεια του μείγματος (με την κομμένη μεριά προς τα κάτω) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Θα πρέπει όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού να βγαίνει στεγνό.
Tip: Αν δεν το φάτε αμέσως, μπορείτε, αμέσως πριν να το σερβίρετε, να το ζεστάνετε λιγάκι στο φούρνο μικροκυμάτων. Ταιριάζει πολύ με παγωτό (αλλά αυτό το ξέρατε ήδη…)
Συνταγή προσαρμοσμένη από εδώ.

 

You Might Also Like

37 Comments

  • Reply Νανά @kouzinista 11 Μαΐου 2015 at 07:13

    Είναι δύσκολο να αντισταθείς σε ένα τέτοιο γλυκό και να μην παρασυρθείς. Σοκολατένιο brownie, cheesecake και φράουλες! Είσαι καταδικασμένος τριπλά αν σου αρέσουν και τα τρία. Και ο μπαμπάς μου πάντα μου έλεγε: "Κορίτσι μου, αν είναι να είναι συνέχεια στο μυαλό σου, καλύτερα να είναι στο στομάχι σου!" Που σημαίνει παραδίνεσαι στην ακολασία, χωρίς να μετράς μπουκιές ή ζημιές.
    Καλημέρα & καλή εδομάδα!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 17:36

      Ω, ναι, ο μπαμπάς σου είχε τόσο πολύ δίκιο!
      Και, ναι, είσαι όντως καταδικασμένος αν σου αρέσουν και τα τρία…
      Καλή εβδομάδα Νανά!

  • Reply Αθηνά 11 Μαΐου 2015 at 07:30

    Πω πω σοκολατοφραουλοκόλαση!! Καλά μην βήχεις παιδί μου στο Ελλάντα μόνο με παγωτό τα τρώμε τα brownies μην ανησυχείς!! χα χα!! Να το χαίρεσαι και να σε χαίρεται το παιδάκι σου! Υ.Γ. αυτό με τις ταινίες το παθαίνω και εγώ! Την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 17:37

      Αυτό! Το ζεστό brownie με το κρύο παγωτό είναι πάντα συνδυασμός που σκοτώνει!
      Ευχαριστώ Αθηνά!

  • Reply mia maria 11 Μαΐου 2015 at 08:03

    Αυτό το γλυκό τα έχει όλα! Υπέροχο!
    Χρόνια πολλά σε σένα μανούλα και σε όλες τις μανούλες!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 17:37

      Ευχαριστώ Μαρία μου! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες!

  • Reply amelie 11 Μαΐου 2015 at 08:23

    Θα σε μαλώσω ´αλλη φορά για το μαρτύριο στο οποίο μας υποβάλλεις! Για σήμερα σέβομαι το γεγονός ´οτι έισαι μανούλα και γιόρταζες χθες δικαιολογείσαι λοιπόν να το ρίξεις και λίγο έξω. Τι γλυκό!!!!! Το απόλυτο όνειρο!!!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 17:38

      Χμμμ, την περίμενα αυτή την αντίδραση από σένα… 😉
      Ευχαριστώ για την κατανόηση!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 11 Μαΐου 2015 at 10:51

    Πως μ' αρέσει να βλέπω φραουλονοστιμιές αυτήν την εποχή!!
    Φοβερό το γλυκάκι σου και απίστευτα λαχταριστό!!
    Και αποφεύγουμε και διλήμματα του τύπου "brownie ή cheesecake??"
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 17:39

      Ναι, νομίζω δε βλέπεις τίποτε άλλο πέρα από φράουλες αυτές τις μέρες!
      Αλλά και πάλι, για πόσο καιρό θα είναι, να μην το ευχαριστηθούμε;;;
      Καλή εβδομάδα Έλενα!

  • Reply Neanikon Pastry Blog 11 Μαΐου 2015 at 12:13

    Υπέροχα χρώματα !!!
    Καλή εβδομάδα Χρύσα !!!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 17:39

      Ευχαριστώ Άρη, καλή σου εβδομάδα!

  • Reply Beauty Follower 11 Μαΐου 2015 at 12:44

    Πολύ γλυκά ξεκινά η εβδομάδα 😉

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 17:40

      Ας κυλίσει το ίδιο γλυκά….

  • Reply Ερμιόνη 11 Μαΐου 2015 at 14:35

    Βρε κοπελιά, σιγά να μη φτιάξω τέτοιο γλυκό και να το μοιραστώ!
    Δεν παίζει απλά!
    Αυτό το τρώμε με το κουταλάκι από το σκεύος και σκεφτόμαστε χαλάλι οι θερμίδες!
    Φιλιά!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 17:41

      Ε, εντάξει, είπα να το παίξω και λίγο εγκρατής… Λέμε τώρα!
      Με το κουταλάκι, όπως το λες Ερμιόνη!

  • Reply thegreenmixer.com 11 Μαΐου 2015 at 19:29

    Χρόνια πολλά!!! Φοβερό το brownie… μετά από τόσα χτισίματα με τουβλάκια και αυτοκινητάδες, χρειαστήκατε ένα γλυκακι βρε παιδι μου!

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 20:17

      Ναι, άσε, αφού βάλαμε μέχρι και βενζίνη στα αυτοκίνητα, θέλαμε κι εμείς το καύσιμο μας!
      Χρονιά πολλά Τάνια!

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 11 Μαΐου 2015 at 19:35

    πωπωπω φραουλοσοκολαση!! Μπουκια και απολαυση!!! Να δω πως θα βγουμε στις παραλιες με ολα αυτα τα λαχταριστα που βαζεις ρε Χρυσα μου… καλη εβδομαδα και πολλα φιλια

    • Reply Χρύσα 11 Μαΐου 2015 at 20:18

      Θα είμαι ειλικρινής… θα είναι δύσκολο να βγούμε… εγώ τουλάχιστον σίγουρα!
      Καλή εβδομάδα Ελπιδάκι!

  • Reply evi@thehealthycook 11 Μαΐου 2015 at 20:13

    το ταψάκι και ένα κουταλάκι παρακαλώ!!! 🙂

  • Reply mia xara 12 Μαΐου 2015 at 05:42

    Πως ήταν δυνατό να μην τσακίζατε αυτή την αμαρτία; Απίθανο γλυκάκι Χρύσα μου! Καλή εβδομάδα, φιλιά!

    • Reply Χρύσα 12 Μαΐου 2015 at 15:41

      Ε, ναι, κι εμείς κάπως έτσι το σκεφτήκαμε Χαρά!
      Φιλιά!

  • Reply Kitchen Stories 12 Μαΐου 2015 at 06:53

    Πόσα κομμάτια βγαίνουν, ξέρουμε;
    Να δω πως θα το μοιραστώ με τον εαυτό μου… 🙂

    Z.

    • Reply peps 12 Μαΐου 2015 at 15:32

      Άσε και για μας κάτι!!!

    • Reply Χρύσα 12 Μαΐου 2015 at 15:41

      Κυρίες μου, δεν έχει νόημα να μαλώνετε για κάτι που έχει γίνει παρελθόν εδώ και 2 μέρες!…

    • Reply Χρύσα 12 Μαΐου 2015 at 15:42

      Από 12 μικρά, μέχρι ένα μεγάλο βγαίνουν τα κομμάτια Ζαμπία μου!

  • Reply peps 12 Μαΐου 2015 at 15:32

    πω πω συνδυασμός που σκοτώνει!!!

    • Reply Χρύσα 12 Μαΐου 2015 at 15:43

      Ναι, σκοτώνει! Δυστυχώς…

  • Reply Penelope 12 Μαΐου 2015 at 17:22

    Ε, ρε γλέντια!!
    Και σοκολατένι και με φράουλες…
    Καλά κάτσε να τελειώσουν με την galette που έκανα σήμερα, Χρύσα μου και θα τους δείξω εγώ :-))

    Εξαιρετική μου φαίνεται πραγματικά η όλη σύνθεση και καταγράφεται…

  • Reply CookTasteLive 12 Μαΐου 2015 at 18:37

    πολύ ωραία ιδέα, με ένα γλυκό ικανοποιείς και τους chocolate αλλά και τους cheesecake lovers. Ξεμπερδεύεις χωρίς πολλά πολλά διλήμματα. Αλλά απ' ότι καταλαβαίνω μετά αρχίζουν άλλα διλήμματα.. τύπου να "φάω 2 κομματάκια ή 3"?
    αν και στο τέλος μάλλον καταλήγεις με το κουτάλι ανα χείρας μπροστά στο ταψί εε?! hehe
    πολύ κολασμένο φαίνεται το γλυκάκι σου Χρύσα! και αυτό το swirl από πάνω (που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι) τόσο λαχταριστό και παιχνιδιάρικο! 🙂 🙂

  • Reply Iris mama goes vintage 12 Μαΐου 2015 at 20:55

    Έχω πολύ πολύ καιρό να φάω brownies… Εννοείται η προσθήκη των άλλων υλικών θα το απογειώνει και τώρα που γράφω … το ζηλεύω τρελά!!!!!!Μπράβο!!!

  • Reply kikitchen and the chef 13 Μαΐου 2015 at 08:38

    αυτο ειναι το πανεξυπνο γλυκο λοιπον!!!!2 σε ενα για να μην πω 3 σε ενα!!!!
    ετσι ικανοποιουνται ολοι!!1!!καλα ε φοβερη ιδεα!!!!!
    αυτο με τα αυτοκινητακια και τα τουβλακια και το στηνω και το ξεστηνω…..αχ τιμημενες αγορομανες,ποσο σε καταλαβαινω!!!!

  • Reply Αγγελική~CooKika 13 Μαΐου 2015 at 17:22

    Όσο και να το παλέψεις να μας κάνεις να ξεχαστούμε και να μην κυλιστούμε στον βούρκο της ακολασίας αυτού του γλυκού, δεν θα τα καταφέρεις…Ήδη τα θύματα είναι πολλά…
    Απλά τέλειο!

  • Reply AgapameAnDolmas 14 Μαΐου 2015 at 18:25

    ειμαι αμαρτωληηηηηη για ενα τετοιο ταψι!! χαχαχαχα
    εγω ουτε του παιδιου μου δεν θα εδινα να φαει ουτε του αντρα μου!!! θα το τσακιζα στα κρυφα 😉

  • Reply Μάχη Μ 17 Μαΐου 2015 at 11:18

    Φοβερό γλυκό, συνδυάζει όλα όσα θα ήθελες σε ένα γλυκό για την Κυριακή….!
    Καλή σου ημέρα!

  • Leave a Reply