Ιδέες για μπουφέ, Κρέας, Κυρίως Πιάτα, Συνταγές

Σουβλάκια κοτόπουλο με dip γιαούρτι και πάπρικα/Chicken kebabs with yoghurt-paprika dip

19 Φεβρουαρίου 2015
chickenkebabs1

scroll down for the recipe in English…

Που λέτε, σήμερα δεν έχω καθόλου, μα καθόλου έμπνευση. Τίποτα. Nothing. Rien. Niente. Nada.
Έχω όμως ετοιμάσει εξαιρετικό σουβλάκι κοτόπουλο, ελαφρύ, τρυφερό, αρωματικό, και κυρίως, πανεύκολο.

 

Δεν ξέρω αν είναι φαγητό ή συνταγή από αυτές που μιλάνε από μόνες τους, πάντως, μπορεί να μην έχω πολλά να σας πω, αλλά σίγουρα πρέπει να σας πω ότι το σουβλάκι αυτό μας άρεσε πολύ. Και πιστέψτε με, είμαι πολύ δύσκολη όταν μιλάμε για στήθος κοτόπουλου, γιατί πάντα φοβάμαι ότι μπορεί να είναι στεγνό, ή άγευστο.

Ε, αυτό λοιπόν, μόνο στεγνό και μόνο άγευστο δεν ήταν. Η μαρινάδα με το γιαούρτι κάνει πραγματικά θαύματα, και αν δεν την έχετε δοκιμάσει ποτέ, καιρός είναι να τη δοκιμάσετε.
Και με αυτό το dip από δίπλα κάνει το ιδανικό ζευγάρι, γευστικά, αρωματικά, ακόμη και χρωματικά.
Αυτάάά… Σας είπα… Τίποτα… (Να αγχωθώ;;;)
Καλό τριήμερο σας εύχομαι…

Η συνταγή

6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
150 γραμ. ντοματίνια
μισό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

για τη μαρινάδα

300 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. χαρουπόμελο
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι

για το dip

400 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τη μαρινάδα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, και την βάζουμε σε ένα σκεύος που κλείνει ερμητικά με καπάκι, ή σε σακούλα με zip lock. Τεμαχίζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους περίπου 2 εκ. τα προσθέτουμε στη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10-12 ώρες.
Όταν θέλουμε να τα ψήσουμε, βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο μισή ώρα νωρίτερα. Βρέχουμε τα ξυλάκια που θα ψηθούν τα σουβλάκια, και περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, βάζοντας ενδιάμεσα ντοματίνια και φέτες κρεμμυδιού εναλλάξ. Τα τοποθετούμε σε ταψί κατά προτίμηση με σχάρα, ή πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου (ή στο μπάρμπεκιου αν είστε τόσο τυχεροί…) για περίπου 20 λεπτά, τα βγάζουμε, τα γυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά ακόμα, ελέγχοντας ότι έχουν ψηθεί καλά.
Για να ετοιμάσουμε το ντιπ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε σε μπωλ. Καλό είναι να το ετοιμάσουμε κι αυτό μερικές ώρες πριν, ή καλύτερα και από την προηγουμένη, για να δέσουν καλύτερα οι γεύσεις.

 

Chicken kebabs with Greek yoghurt and paprika dip
The recipe
6 chicken breasts
150 gr. cherry tomatoes
half an onion, sliced
for the marinade
300 gr. greek yoghurt
2 tablespoons carob honey
2 teaspoons sweet paprika
salt, pepper
for the dip
400 gr. greek yogurt
2 tablespoons mustard
2 teaspoons sweet paprika
1 tablespoons olive oil
salt, pepper
Prepare the marinade the night before, mixing all the ingredients and
put it in a container that can be sealed or in zip lock bag. Chop the chicken breasts
into 2 cm. pieces, add them to the marinade and leave them in the refrigerator
for at least 10-12 hours.
When it’s time to grill them, take the chicken out of the fridge half an
hour earlier. Wet the wooden skewers for the kebabs and place the chicken
pieces on them, putting cherry tomatoes and onion slices in between in turns. Place
the kebabs on a baking pan, preferably a grill pan, or on parchment paper and grill
in the oven (or the barbeque if you’re lucky enough…) for about 20 minutes, take
them out, flip them over and continue grilling them for about 15 more minutes,
checking if they are well done.

 

To prepare the dip, mix all the ingredients together and put them in a
bowl. It’s better to have it prepared a few hours earlier or from the previous
day in order for the flavors to blend.

Σχετικά άρθρα

43 Σχόλια

  • Reply Kitchen Stories 19 Φεβρουαρίου 2015 at 07:49

    Τι ωραία σουβλακοτοπουλάκια είναι αυτά!
    Από νοστιμιά σούπερ δελεαστικά και καλοψημένα!

    Πόσα δικαιούμαστε κατ΄άτομο;
    Πρέπει να απαντήσεις μεγαλόψυχα Χρύσα μου, να κανονίσω τη μοιρασιά… 🙂

    Ζ.

  • Reply Kitchen Stories 19 Φεβρουαρίου 2015 at 07:50

    Α, ξέχασα.
    Τα όμορφα καλαμένια σουβλάκια/ ξυλάκια που τα βρίσκουμε;

    Ζ.

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:25

      Δικαιούστε όσα μπορείτε να αντέξετε! Είπες μεγαλόψυχα, δεν είπες;;;
      Τα καλαμένια σουβλάκια/ξυλάκια (μου αρέσει που χειρίζεσαι με το γάντι το αιώνιο θέμα σουβλάκι/καλαμάκι όταν μιλάς σε βέρα Θεσσαλονικιά…) τα έχω βρει σε μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με είδη πάρτυ, δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω Ζαμπία μου…

    • Reply Kitchen Stories 27 Φεβρουαρίου 2015 at 12:26

      … θα τα αναζητήσω στο "ιντερνέτι", κάπου τάχει πάρει το μάτι μου. 🙂

  • Reply peps@pepi's kitchen 19 Φεβρουαρίου 2015 at 08:12

    Αυτά είναι!!!!!!!!!!!!!
    Στείλε όλη τη πιατέλα και το ντιπ!!!!!!!!!!!!!!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:25

      Εεεε, και η Ζαμπία από πάνω, τι θα φάει;;;

  • Reply Neanikon Pastry Blog 19 Φεβρουαρίου 2015 at 08:24

    Καλημέρα !!!! Μα τι ωραία χρώματα !!!!! Άρης

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:26

      Ευχαριστώ Άρη, προσπαθούμε να φέρουμε την άνοιξη, τι να κάνουμε…

  • Reply Beauty Follower 19 Φεβρουαρίου 2015 at 08:58

    Εμενα πάντως μου μιλησαν οι φωτογραφιες σου… λεω να το κάνω αυριο 😉
    Φχαριστω για την ιδέα και καλή σου μέρα!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:26

      Να το κάνεις, να το κάνεις!
      Να' σαι καλά!

    • Reply Beauty Follower 23 Φεβρουαρίου 2015 at 18:05

      Καλή Καθαρά Δευτέρα!

  • Reply Amelie 19 Φεβρουαρίου 2015 at 09:05

    Μα πόσο ελκυστικά φαίνονται αυτά τα κοτοπουλοσουβλάκια! Μου αρέσει και η χρωματική παρέμβαση από τα ντοματίνια! Το ντιπ έτσι το κάνω κι εγώ, μόνο που προσθέτω και νιφάδες αποξηραμένου κρεμμυδιού που δίνει μία πικάντικη ταιριαστή νότα.

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:27

      Εντάξει, μου έδωσες τρελή ιδέα με τις νιφάδες κρεμμυδιού, που μου αρέσουν και πάρα πολύ! Την επόμενη φορά Αμαλία μου θα το δοκιμάσω έτσι!

  • Reply thegreenmixer.com 19 Φεβρουαρίου 2015 at 09:35

    Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, η έλλειψη έμπνευσης, οπότε μην ανησυχείς. Από μαγειρική έμπνευση καλά πας απ'οτι βλέπω. Πολύ νόστιμα τα σουβλάκια, η μαρινάδα του κοτόπουου κάνει πάντα θαύματα.

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:28

      Ναι, όπως βλέπεις, δεν με πείραξε και πολύ!
      Άμα στερέψω και μαγειρικά, τότε μπορεί να με πειράξει λίγο…!

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 19 Φεβρουαρίου 2015 at 10:12

    λαχταριστα και πεντανοστιμα!!! Αγαπαμε το κοτοπουλο σε ολες τις μορφες!! πολλα φιλια Χρυσαυγη μου!!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:29

      Το ξέρω ότι το αγαπάτε, και είναι και πολύ ωραίο για τα πιτσιρίκια!

  • Reply Dimitra Decorasylum 19 Φεβρουαρίου 2015 at 10:37

    Και υγιεινό και λαχταριστό!!! Θα δοκιμαστούν σίγουρα!
    Την καλημέρα μου 🙂

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:29

      Και ευκολάκι Δήμητρα!

  • Reply Μάχη Μ 19 Φεβρουαρίου 2015 at 11:04

    Τόσο απλά όπως λές, αλλά για να πετύχεις μαλακό σουβλάκι δύσκολο!!
    Γιαυτό η μαρινάδα αυτή είναι πολύ σωτήρια!!
    Σε ευχαριστούμε που μας το θύμησες!!Είναι τόσο λαχταριστά!!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:30

      Ναι, χωρίς μαρινάδα, φιλέτο κοτόπουλο στο φούρνο είναι μάλλον καταδικασμένο…
      Να είσαι καλά Μάχη μου!

  • Reply Χρυσαυγή 19 Φεβρουαρίου 2015 at 16:34

    Φανταστικα και πολυ φωτογενη ετσι παρατεταγμενα στην πιατελα. Λοιπον το μαριναρισμα στο στηθος επιβαλλεται. Ειμαι βεβαιη για τη νοστιμια. Τα λογια περιττευουν στη συγκεκριμενη συνταγη.
    Τελεια τα καλαμακια που χρησιμοποιησες. Τα εχω δει ξανα μα δεν εχει τυχει να πεσω πανω τους ακομα.

    Φιλια!
    Καλο τριημερο!!!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:32

      Μα δεν είναι πολύ όμορφα;
      Για τα ξυλάκια/σουβλάκια/καλαμάκια, σε παραπέμπω στην απάντησή μου στο σχόλιο της Ζαμπίας…

  • Reply Dimitra 19 Φεβρουαρίου 2015 at 17:25

    Δεν ξεύρω τι εννοείς εσύ περί εμπνεύσεως, εγώ παντως τα μαριναρισμένα μίνι κοτοσουβλάκια που ζευγαρώνουν με το ντιπ, τα σκέφτομαι ήδη στο στομάχι μου!!!!
    Θα τα φτιάξουμε φορ σουρ!!!
    Ερώτηση: αν δεν έχουμε (που δεν έχουμε δλδ) χαρουπόμελο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταπεινό απλό μελάκι ε Χρυσάκι;;;

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:34

      Να βάλετε το μελάκι σας βεβαίως βεβαίως, να δοκιμάσετε όμως πριν βουτήξετε τα κοτοπουλάκια, μήπως χρειάζεται λίγη ισορροπία σε αλατάκι ή και λίγο λεμονάκι ή ξυδάκι ίσως, γιατί φοβάμαι μην γίνει πολύ γλυκό…

  • Reply - spoonstories- 19 Φεβρουαρίου 2015 at 18:29

    Μιαμ, μιαμ τη μερίδα μου πλις!!!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:34

      Αν προλάβεις Λίλια!

  • Reply Cooking with me 19 Φεβρουαρίου 2015 at 19:45

    Κάτι όχι και τόσο απλό μπορεί να είναι τόσο τέλειο!!
    Υπέροχη η συνταγή σου!!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:35

      Απλό είναι Γιώργο, θέλει λίγη υπομονή να τα περάσεις στα ξυλάκια, αλλά κατά τα άλλα δεν θέλει τίποτα!

  • Reply kikitchen and the chef 20 Φεβρουαρίου 2015 at 11:15

    οοοοοοχι χρυσα μου να μην αγχωθεις καθολου γιατι μολις ξεαγχωσες εμενα που βρισκομαι ακριβως στην ιδια φαση τελευταια και παιρνω "κουραγιο" βλεποντας οτι δεν ειμαι μονη,αχαχα!!!!
    Λοιπον χρυσα,καθε φορα που ανεβαζεις αναρτηση την ανοιγω με χαρα για να δω φυσικα την συνταγη που παντα εχει αυτο το κατι που την κανει να διαφερει,την παρουσιαση που παντα ειναι αλφα επιπεδου και φυσικα για να διαβασω την εισαγωγη σου που παντοτε ειναι εμπνευσμενη,με λεπτο χιουμορ,εξυπνη…και γενικα σε πληροφορω οτι δεν βαριεμαι καθολου μα καθολου. Μην πιεζεις τον εαυτο σου να σου ρθει η εμπνευση γιατι θα αγχωθεις,εισαι ταλαντουχα και ετσι η κυρια εμπνευση θα σου χτυπησει την πορτα απο μονη της ακομα και αν αργησειλιγο!!!!!
    τα σουβλακια σου ειναι θεικα ,δεν νομιζω να υπαρχει ατομο που να μην ειναι χορτοφαγος και να πει οχι συγνωμη δεν θα παρω!!!απολαυση!!!
    καλο σου και κου και δου!!!
    φιλιαααα

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:37

      Αχ Κικίτσα μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο καλά λόγια… Δεν αγχώνομαι, αν δεν ήμουν σίγουρη για αυτό που ανεβάζω, δεν θα το ανέβαζα, πίστεψέ με… Εδώ άλλωστε κάνουμε το κέφι μας και μιλάμε όπως μας κατεβαίνει!
      Σε ευχαριστώ και πάλι, και πολλά φιλιά!

  • Reply Sofia Sofeto 20 Φεβρουαρίου 2015 at 14:35

    Τα αγαπημένα μου σουβλάκια!!!
    Το γιαουρτάκι τα κάνει πολύ τρυφερά και νόστιμα!!!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:38

      Κι εμένα έγιναν τα αγαπημένα μου Σοφία!

  • Reply Ερμιόνη 20 Φεβρουαρίου 2015 at 18:11

    Αχ βρε Χρύσα 🙂
    Καμιά φορά συμβαίνει και αυτό… το να μην υπάρχει έμπνευση δηλαδή. Και μπορεί να συμβεί και αρκετές φορές αλλά δεν βαριέσαι!
    Όταν έχεις μια τόσο νόστιμη συνταγή μη φοβού τίποτα!
    Πράγματι το γιαούρτι είναι απίστευτο για μαρινάδες και ειδικά το κοτόπουλο γίνεται πολύ πολύ τρυφερό!
    Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα κοριτσάκι!

    • Reply Χρύσα 20 Φεβρουαρίου 2015 at 20:39

      Κι εγώ κάπως έτσι το σκέφτηκα Ερμιονάκι, και είπα να αφήσω τα σουβλάκια να μιλήσουν από μόνα τους…
      Άλλωστε ήταν τόσο, μα τόσο νόστιμα!
      Φιλάκια πολλά και καλό τριήμερο!

  • Reply mia maria 21 Φεβρουαρίου 2015 at 12:39

    Σλουρπ! Τα σουβλάκια σου τα είπαν όλα, χιχι!
    Καλό τριήμερο 🙂

  • Reply evi@thehealthycook 21 Φεβρουαρίου 2015 at 16:18

    δεν χρειάζεται να πεις τίποτα! μιλούν οι φωτογραφίες!
    πολύ ωραία συνταγή Χρύσα μου!! το μαρινάρισμα με το γιαούρτι είναι πραγματικά πολύ καλό! μου έκανε εντύπωση το χαρουπόμελο! δεν το είχα σκεφτεί ποτέ.
    καλό τριήμερο να έχετε!!

  • Reply CookTasteLive 21 Φεβρουαρίου 2015 at 17:28

    φαίνονται τόσο λαχταριστά τα… καλαμάκια σου! (μίλησε η Αθηναία τώρα, κατάλαβες… haha 😛 :P)
    έψαχνα τελευταία μια μαρινάδα για κοτόπουλο και η δική σου είναι πολύ ιδιαίτερη με το χαρουπόμελο, θα δοκιμαστεί σίγουρα!

    μ' αρέσει που φέρνεις την άνοιξη σιγά σιγά!
    καλά να περάσετε!
    Χ

  • Reply mookies 21 Φεβρουαρίου 2015 at 18:51

    Με αυτή τη μαρινάδα το κοτόπουλο πρέπει να έγινε πολύ τρυφερό και νόστιμο!
    Και το ντιπ με το γιαούρτι το συμπληρώνει τέλεια.
    Καλό τριήμερο Χρύσα

  • Reply Μarion, 22 Φεβρουαρίου 2015 at 14:33

    Δεν πειράζει Χρύσα μου και χωρίς πολλά λόγια η συνταγή σου είναι εξαιρετική.
    Θα το δοκιμάσω με το γιαούρτι.
    Επίσης έχω και χαρουπόμελο… να μια ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω 😉

    Φιλιά πολλά : )

  • Reply Αθηνά Κ. 27 Φεβρουαρίου 2015 at 07:57

    Φαίνεται πραγματικά πολύ λαχταριστό, Χρύσα! Όσο για την έμπνευση, σε νιώθω απόλυτα… Θα περάσει όμως!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

  • Reply Ela 27 Φεβρουαρίου 2015 at 20:17

    It looks so tasty ! Just delicious !

  • Reply Tante Kiki 2 Μαρτίου 2015 at 08:54

    Υπέροχος και διαχρονικά νόστιμος συνδυασμός Χρύσα!!! Πολύ λαχταριστά!! Όσο για την έμπνευση το έχω πάθει άπειρες φορές και πάντα με προβληματίζει αλλά πάντα περνάει αργα΄ή γρήγορα!!
    Καλή σου μέρα!

  • Απάντηση