Ζαχαροπλαστείο, Παγωτά, Συνταγές

Παγωτό nutella με πουράκια σοκολάτας

23 Ιουνίου 2014
Σήμερα σας έχω ένα παγωτό που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν
ασυγκίνητο. Κανέναν. Αλλά πρώτα ας μιλήσουμε για θεωρίες. Όχι θεωρίες
συνομωσίας, όχι θεωρίες για την επιμήκυνση του χρέους, όχι θεωρίες για παντός
είδους ανθρώπινες σχέσεις (αν και για τις τελευταίες θα μπορούσα να μιλάω για μέρες
και να έχω δίκιο σε όλα – έχει γίνει πολλές φορές) αλλά θεωρίες blissfood. Ναι,
ναι, πολύ σωστά. Θεωρίες blissfood.
Θεωρίες που συνδέουν το φαγητό με τη ζωή, και τη ζωή με το φαγητό. Γιατί έχω
και τέτοιες πολλές. Κι αν δεν τις γράψω εδώ, πού θα τις γράψω… Ξεκινάμε λοιπόν
με την πρώτη, και όποτε προκύπτει ευκαιρία, θα ακολουθούν κι άλλες.

 

Blissfood θεωρία #1
«Η απόλυτη και χωρίς όρια μητρική αγάπη αποδεικνύεται στο
τελευταίο πουράκι caprice που μένει στο κουτί»
Σκεφτείτε το λίγο. Για ποιον άλλον θα θυσιάζατε το τελευταίο
πουράκι στο κουτί; Για φίλο/φίλη; Για το αίσθημα; Για κανέναν θα σας πω εγώ,
που σας ξέρω. Για κανέναν. Μόνο για το παιδί σας. Μου έχει τύχει, και σας λέω
αλήθεια, την πρώτη φορά που το έπαθα, τότε το σκέφτηκα. Έλα Γιώργο να φάμε από ένα
πουράκι του είπα. Τρέχει κι αυτό το καημένο, γιατί κατάλαβε… Ανοίγω το κουτί
και τι να δω. Ποιος χριστιανός άφησε ένα πουράκι;;; ΕΝΑ;;; Τον κοιτάω, με κοιτάει…
Και τότε το κατάλαβα. Απέραντη μητρική αγάπη. Του το έδωσα, τι να’ κανα…
Αν ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία των εθισμένων σε αυτό το
μεταμορφωμένο σε σοκολατογκοφρετάκια διαβολάκι, τότε σίγουρα ανήκετε και στην άλλη
κατηγορία, που από ότι έχω καταλάβει έχει περισσότερους εθισμένους. Την κατηγορία
πραλίνα φουντουκιού. Άλλο διαβολάκι κι αυτό. Τέλος πάντων. Αν λοιπόν ανήκετε σε
αυτές τις δυο κατηγορίες, αυτό είναι το παγωτό σας για αυτό το καλοκαίρι. Δεν είναι
ένα απλό παγωτό nutella.
Είναι ένα παγωτό που έχει γεύση nutella,
με έξτρα nutella να τριγυρνάει μέσα του, και πολλά σπασμένα πουράκια που παγώνουν
μαζί του και κάνουν την έκπληξη σε κάθε κουταλιά… Αν βέβαια ανήκετε στις ομάδες
υψηλού κινδύνου, και προσέχετε χοληστερίνες, σάκχαρα κλπ, τότε απομακρυνθείτε…
Κι αν πάλι δεν ανήκετε, επειδή, σας προειδοποιώ, το παγωτό αυτό είναι επικίνδυνα
εθιστικό, μην κάνετε πολύ μεγάλη ποσότητα, γιατί θα το φάτε όλο. You’ ve been warned, μην μου’ ρθείτε κλαίγοντας
μετά, ξηγημένοι;

 

 

Την αρχική συνταγή τη βρήκα εδώ, και μετά, ξέρετε, έκανα τα
δικά μου…. Χρησιμοποίησα παγωτομηχανή για την παρασκευή του συγκεκριμένου
παγωτού, αλλά ακόμα κι αν δεν έχετε, μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε, σύμφωνα
και με την αρχική συνταγή άλλωστε, δε χρειάζεται. Απλώς, αφού το βάλετε στην
κατάψυξη, βγάζετέ το κάθε μισή ώρα και ανακατέψτε το λίγο, για 4-5 φορές, μέχρι
να παγώσει.

Η συνταγή

500 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
400 γραμ. πραλίνα φουντουκιού, τύπου nutella
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
πουράκια σοκολάτας τύπου caprice, όσα θέλουμε

 

Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπωλ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να γίνει σαντιγί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα 100 γραμ. της πραλίνας, περίπου 3-4 γεμάτες κουταλιές της σούπας. Τα ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρουμε στον κάδο της παγωτομηχανής, και ετοιμάζουμε το παγωτό, σύμφωνα με της οδηγίες της. Όταν το παγωτό μας είναι έτοιμο, αμέσως πριν το βγάλουμε, ρίχνουμε στον κάδο της παγωτομηχανής από το άνοιγμα, κουταλιά-κουταλιά την υπόλοιπη πραλίνα. Σπάζουμε και μερικά πουράκια, όσα θέλουμε και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα. Αδειάζουμε το παγωτό μας σε ένα μπωλ ή τάπερ με καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες (κάνουμε υπομονή, αξίζει…). Πριν το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5 λεπτά.

 

 

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply peps 23 Ιουνίου 2014 at 07:45

    Παιδί δεν έχω….αλλά και να είχα…πάλι για μένα θα κράταγα το τελευταίο πουράκι…χαχαχαχαχαχααχαχα

    Καλά……τέλεια ιδέα τα caprice!!!! Σούπερ εθιστικό το παγωτό σου!!

    ….τώρα πια, το μόνο που μένει είναι να βάλουμε την ίδια μέρα, την ίδια ανάρτηση χαχαχαχα

    • Reply Χρύσα 23 Ιουνίου 2014 at 19:18

      Άσε Πέπη, το τι θυσίες κάνουμε για τα παιδιά… 😉
      Εθιστικό, ναι, από αυτά που σου φωνάζουν μέσα απο την κατάψυξη!!!
      Λες να συμπέσουμε τόσο πολύ; Θα έχει πλάκα!
      Φιλιά!

  • Reply Ανώνυμος 23 Ιουνίου 2014 at 14:36

    ακούγεται απλά υπέροχο!!

    • Reply Χρύσα 23 Ιουνίου 2014 at 19:18

      Ευχαριστώ πολυ!

  • Reply Χρυσαυγή 23 Ιουνίου 2014 at 15:40

    Τέλειο!!!!!!!!!!!
    Εγώ θα έβαζα στο μπολάκι 3 τεράστιες μπάλες παγωτό και ένα κουτί πουράκια από πάνω!!!!!!!!!
    Πως δεν το είχα σκεφτεί να το δοκιμάσω τόσο καιρό.
    Με το παγωτό σου έκανες το αδύνατο δυνατό. Απόλαυση το μάξιμουμ!!!!!!!!

    Καλή συνέχεια μου εύχομαι μετά από αυτό…….
    Φιλάκια

    • Reply Χρύσα 23 Ιουνίου 2014 at 19:22

      Το μέσα πουράκι κάνει όλη τη διαφορα, γιατι παγώνει…
      Τώρα που θα το δοκιμάσεις, να ξέρεις, δεν υπάρχει επιστροφη… :Ρ
      Φιλάκια!

  • Reply Kitchen Stories 23 Ιουνίου 2014 at 15:45

    Αυτά τα πουράκια σοκολάτας με την ονομασία "όσα θέλουμε" θα με κάνουν να γεμίζω μπωλ και μπωλ απ΄αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό!
    Τις τύψεις τις αφήνω για μετά…:)

    Καλό απόγευμα!
    Ζ.

    • Reply Χρύσα 23 Ιουνίου 2014 at 19:25

      Καλη μου Ζαμπια, η ονομασια "όσα θέλουμε" προκύπτει από την προσπάθεια να κρύψω το πόσα πολλά έβαλα εγώ!
      Οπότε… καμία τύψη!!!
      Φιλιά!

  • Reply Ερμιόνη 23 Ιουνίου 2014 at 17:09

    Τα παγωτά που έχουν ζαχαρούχο γάλα σαν βάση έχουν φανταστική υφή, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούμε παγωτομηχανή για να τα φτιάξουμε.
    Καταλαβαίνεις βέβαια ότι το παγωτό είναι απόλυτα του γούστου μου. Υλικά που απλά λατρεύω και τρώω μετά μανίας.
    Απόλυτα σύμφωνη με τη θεωρία… προσφέρεις αυτό το τελευταίο «κάτι» που είναι μέσα στο κουτί και νιώθεις απλά ευτυχισμένη.
    Τα φιλιά μου!

    • Reply Χρύσα 23 Ιουνίου 2014 at 19:29

      Ναι, ναι, η υφή τους δεν παίζεται, αυτό το ζαχαρούχο κάνει θαύματα!
      Ξέρω ότι ανήκεις και εσύ στις κατηγορίες, είμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσεις…
      Φιλάκια πολλά Ερμιόνη μου!

  • Reply Eleanna Giannopoulou 23 Ιουνίου 2014 at 23:02

    Χρύσα εντάξει. Παραδίνομαι αμαχητί! Είμαι από αυτά τα όντα που ζουν για πραλίνα φουντουκιού κι επομένως δεν μπορώ ούτε να προσπαθήσω να αντισταθώ σ'αυτό το παγωτό – αριστούργημα! Σλουρπ! Σ'ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας, έκανες τουλάχιστον άλλο ένα άνθρωπο πολύ ευτυχισμένο 😉 Φιλιά!

    • Reply Χρύσα 24 Ιουνίου 2014 at 08:03

      Μην αντιστέκεσαι Ελεάννα!!! Μην αντιστέκεσαι…..
      Να είσαι καλά, χαίρομαι να κάνω ανθρώπους ευτυχισμένους!
      Φιλακια!!!

  • Reply - spoonstories- 24 Ιουνίου 2014 at 11:29

    Μα τι παγωτά εκπληκτικά έχω δει φέτος? Τέτοια ποικιλία και συνδυασμούς γεύσεων που με τρελαίνει!! Εγώ σίγουρα δεν θα αντισταθώ Χρύσα μου, τι άλλη χαρά μου έμεινε? Θα το φτιάξω και θα φάω ως να σκάσω! Φιλιά πολλά!

    • Reply Χρύσα 24 Ιουνίου 2014 at 20:59

      Είδες; Παγωτά παντου! Μου φαίνεται όλοι θα φτιάξουμε πολλά φέτος!
      Φιλάκια Λίλια!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 24 Ιουνίου 2014 at 12:52

    Ε λοιπόν ανακάλυψα το παγωτό μου για το φετινό καλοκαίρι (μην σου πω και για τα επόμενα καλοκαίρια)
    Δηλώνω εθισμένη και στα συγκεκριμένα πουράκια και στη νουτέλα!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    • Reply Χρύσα 24 Ιουνίου 2014 at 21:01

      Ε, τότε, ναι, αυτό είναι το παγωτό σου Έλενα!
      Χαίρομαι πολυ που σου άρεσε!
      Φιλιά πολλά!

  • Reply AgapameAnDolmas 25 Ιουνίου 2014 at 15:11

    εγω θα το σπαζα στη μεση 😛 πωπωπωπ θα μ το παρει η προνοια το παιδι χαχαχαχα!! υπεροχο το παγωτο σουπερ!!!

  • Reply lenia 26 Ιουνίου 2014 at 03:18

    Πωπω, πρωί πρωί, μας κολάζεις, κακό κορίτσι!ΤΕΛΕΙΟ!!!
    Γλυκιές καλημέρες!

  • Reply Ελπίδα 14 Ιουλίου 2014 at 12:50

    ωπα πως το εχασα αυτό… αμαν …σοκολαταααααααα…

  • Reply Tante Kiki 14 Ιουλίου 2014 at 16:22

    Άκρως εθιστικό και λαχταριστό!!!

  • Reply Παναγιώτης 11 Μαΐου 2021 at 22:11

    Ωωωωωωωω τί ωραίο θα το κάνω

  • Leave a Reply