Ζυμαρικά, Κρέας, Κυρίως Πιάτα, Συνταγές

Noodles με χοιρινό, ασιατικής έμπνευσης

6 Φεβρουαρίου 2014
Ασιατικής έμπνευσης…. Κατά το asian inspired…. Και πώς να το πω; Κινέζικο; Δεν το λες ακριβώς. Ινδικό; Πάλι είναι ανακριβές. Είναι ένα πιάτο που έχει υλικά, γεύσεις και αρώματα από πολλές κουζίνες της μακρινής ανατολής, αλλά και λίγο πιο… κοντινά, μεσανατολικά. Τα πάντα όλα δηλαδή. Ένα εύκολο φαγάκι, που με βγάζει πάντα ασπροπρόσωπη όποτε θέλω ένα νόστιμο, χορταστικό και κυρίως γρήγορο πιάτο. Το κλειδί για τη γεύση του βρίσκεται στα μπαχαρικά του, τα οποία, βέβαια, θέλουν λίγη προσοχή στις ποσότητες, να μην το παρακάνουμε. Κάρυ, κύμινο, πιπέρι καγιέν. Κλείνεις μάτια, τρως μια μπουκιά και κατευθείαν ταξιδεύεις σε μέρη εξωτικά. Επιπλέον, το φρέσκο τζίντζερ από τη στιγμή που μπαίνει και αρχίζει να μαγειρεύεται, δίνει ένα άρωμα τόσο φρέσκο και ιδιαίτερο, να μη θες να φύγεις πάνω από την κατσαρόλα. Και στο τέλος, το γάλα καρύδας, που έρχεται για να προσθέσει τη γλύκα που χρειάζεται το πιάτο για να έρθει σε τέλεια ισορροπία.
Επίσης, είναι ένα πιάτο με αμέτρητες επιλογές. Δε θέλουμε χοιρινό; Βάζουμε κοτόπουλο. Δε θέλουμε καθόλου κρέας; Προσθέτουμε κι άλλα λαχανικά, ή άλλα εξωτικά υλικά (ρίζες μπαμπού, φύτρες φασολιών, και ό,τι άλλο τολμάμε…) και είναι και πάλι ένα ολοκληρωμένο πιάτο. Δεν έχουμε noodles; Και με ένα ρύζι basmati είναι τέλειο. Γενικότερα, βάζουμε τη φαντασία μας να δουλέψει και βλέπουμε κάθε φορά σε ποιον εξωτικά προορισμό θα μας οδηγήσει…

Η συνταγή
1 μεγάλο κομμάτι ψαρονέφρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 πιπεριές πολύχρωμες (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλι, ή σε όποιον συνδυασμό θέλουμε)
3 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
400 ml (1 κουτί) γάλα καρύδας
3 κ.σ. σησαμέλαιο
1 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. oyster sauce (προεραιτικά)
αλάτι
 1 πακέτο noodles ρυζιού
Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες (μισοφέγγαρα), και τις πιπεριές σε μπαστουνάκια. Σε ένα βαθύ τηγάνι (ή ακόμα καλύτερα σε γουόκ) βάζουμε το σησαμέλαιο να ζεσταθεί. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε και το τζίντζερ, και στη συνέχεια το κρέας, συνεχίζοντας το σωτάρισμα μέχρι να ροδίσουν όλα τα κομμάτια, από όλες τις μεριές. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την oyster sauce ή/και το αλάτι (αν βάλουμε oyster sause δοκιμάζουμε πριν προσθέσουμε αλάτι, γιατί είναι από μόνη της λίγο αλμυρή) και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 5-10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μείνει λίγη αλλά πηχτή σάλτσα.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τα noodles και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε (στραγγισμένα) στο τηγάνι με το κρέας και ανακατεύουμε καλά ώστε να πάει παντού η σάλτσα.

 

 

 

 

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply mia maria 6 Φεβρουαρίου 2014 at 08:44

    Όπως και να το πεις είναι εξαιρετικό! Πολύχρωμο,αρωματικό και πεντανόστιμο!

  • Reply - spoonstories- 6 Φεβρουαρίου 2014 at 08:51

    Η κουζίνα η Ασιατική είναι καταπληκτική. Το μόνο πρόβλημα που έχω με αυτή είναι ότι συνήθως τα υλικά της είναι δύσκολα να τα βρεις και δεν αξίζει να τα αγοράζεις και να σου μένουν, εκτός φυσικά και αν μαγειρεύεις κάθε μέρα Ασιατικά. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι φτιαγμένη με υλικά σούπερ αλλά εύκολα να τα βρεις. Φιλιά και καλημέρα.

  • Reply peps 6 Φεβρουαρίου 2014 at 12:53

    Θα μπορούσα κάθε μέρα να τρώω ασιατικά φαγητά!!!
    Πολύ ωραία η συνταγή σου!!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 6 Φεβρουαρίου 2014 at 13:03

    Λατρεύω την ασιατική κουζίνα (ειδικά την κινέζικη) κι εσύ μας ετοίμασες ένα πιάτο γεμάτο εξωτικά αρώματα και γεύσεις!
    Φιλιά!

  • Reply Silena 6 Φεβρουαρίου 2014 at 16:27

    Δε λέω όχι σε καμιά κουζίνα και κανένα σχεδόν πιάτο!!!!! Δείχνει εξαιρετικό Χρύσα μου!!!!
    Καλό απόγευμα!!! Φιλιά!

  • Reply Ερμιόνη 6 Φεβρουαρίου 2014 at 19:54

    Αυτά τα πιάτα είναι πολύ ευέλικτα και πάρα μα πάρα πολύ γευστικά!
    Ωραία τα υλικά που έβαλες!

  • Reply Μarion, 8 Φεβρουαρίου 2014 at 18:22

    Χρύσα συμφωνώ τα μπαχαρικά παίζουν μεγάλο ρολο σε τέτοια φαγητά.
    Το τζίντζερ απαραίτητο.
    Πολύ ωραίο πιάτο, απο αυτά που μ αρέσουν

    Φιλιά

  • Reply ΕΛΕΝΗ 8 Φεβρουαρίου 2014 at 18:46

    Χρύσα μου υπέροχο πιάτο μου αρέσουν πάρα πολύ και αυτού του είδους οι γεύσεις!!!!
    Φιλάκια!!!!

  • Reply Tante Kiki 9 Φεβρουαρίου 2014 at 19:06

    Μμμμμμμμμ!!!! Υπέροχο πιάτο…πολύ ωραίο!!!!
    Καλή εβδομάδα Χρύσα μου!

  • Leave a Reply